Coulthard: Lewis Hamilton Ayrton Senna és Alain Prost keveréke

Vágólapra másolva!
2007.06.24. 13:34
Címkék
A Michael Schumacher utáni korszakot nem Fernando Alonsóról, hanem Lewis Hamiltonról nevezik majd el – mondta David Coulthard, a Formula—1-es Red Bull csapat brit pilótája, akit arról faggattak, milyen és mennyire jó versenyző a McLaren-Mercedes 22 éves angol vb-éllovasa. A skót sportember úgy véli, Hamilton szereplése az év legnagyobb meglepetése a száguldó cirkuszban.
Lewis Hamilton a Kanadai Nagydíj után az indianapolisi versenyt is megnyerte
Reuters
Lewis Hamilton a Kanadai Nagydíj után az indianapolisi versenyt is megnyerte
Lewis Hamilton a Kanadai Nagydíj után az indianapolisi versenyt is megnyerte
Reuters
Lewis Hamilton a Kanadai Nagydíj után az indianapolisi versenyt is megnyerte

„Lewis a megfelelő ember a megfelelő helyen és időben” – jelentette ki David Coulthard.

A 36 éves, 13-szoros futamgyőztes pilóta rendkívül elismerően beszélt ifjú honfitársától, és elárult néhány kulisszatitkot is.

„Korábban, amikor Lewis az Formula–3-as Európa-bajnoki sorozatban versenyzett, már a GP2-be vágyott, de a McLaren ekkor még azt akarta, hogy maradjon az F3-ban” – emlékezett vissza Coulthard.

„Úgy gondolták, hogy több tapasztalatra lenne szüksége, Lewis azonban ennek nem örült, és azt kérdezte tőlem, szakítson-e a McLarennel.”

Szavazás

Ön szerint korszakos egyénisége lesz a Formula–1-nek Lewis Hamilton?

Írja be az itt látható számot!
„Nos, annak idején nekem is megvoltak a magam problémái a McLarennel, mégis azt tanácsoltam, hogy maradjon, hiszen a Wokingban kinevelik mint versenyzőt.”

A Red Bull csapat veteránja arról is beszélt: Lewis Hamilton azért tudja már most megverni a címvédő, kétszeres világbajnok Fernando Alonsót, mert ő már tökéletesen tudja, hogyan kell a Bridgestone abroncsokon menni.

„Tavaly Fernando a Michelin-gumikkal felszerelt Renault-t vezette, Lewis pedig Bridgestone-nal ment a GP2-ben. Az idén a McLaren is Bridgestone-t használ, és – higgyék el – a versenyzőknek rámegy egy kis idejük, mire rájönnek, hogyan kell versenyezni az új gumikon. Lewisnak erre nem volt szüksége.”

Végezetül Coulthard kijelentette: Lewis Hamilton versenyzőként a néhai Ayrton Senna és Alain Prost keveréke.

„Hogy mennyire jó Lewis? Kétségtelenül egészen különleges. Úgy gondolom, hogy Senna és Prost kombinációja. Megvan benne Senna természetes tehetsége, önbizalma és aggresszivitása, de Prost finom stílusa és türelme is.”

„Ez elég lenyűgöző koktél, de Lewisban megvan mindez. Az utóbbi évtizedekben itt volt Senna és Prost, Mansell és Piquet, aztán pedig MIchael Schumacher. Most beléptünk a Hamilton-korszakba.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik