Hamilton eksztázisban, Alonso bizakodó a futammal kapcsolatban

Vágólapra másolva!
2007.06.17. 17:41
Lewis Hamiltont, a McLaren fiatal pilótáját is meglepte az első rajtkocka megszerzése Indianapolisban, és bevallása szerint szinte eksztatikus állapotba került. Csapattársa, a kétszeres világbajnok spanyol Fernando Alonso visszafogottan, de bizakodóan nyilatkozott.
Lewis Hamiltonnak volt miért örülnie az időmérő edzés után
Lewis Hamiltonnak volt miért örülnie az időmérő edzés után
Lewis Hamiltonnak volt miért örülnie az időmérő edzés után
Lewis Hamiltonnak volt miért örülnie az időmérő edzés után

Szavazás

Ki nyeri a Formula–1-es Egyesült Államok Nagydíját?

Írja be az itt látható számot!
A brit versenyző most is folytatta eddigi nagyszerű sorozatát, és a Kanadai Nagydíj után ezúttal is az élről indulhat a futamon.

„Eksztázisban vagyok, nem hittem, hogy megszerzem a pole pozíciót” – lelkendezett a 22 éves pilóta, aki idén üstökösként robbant be a Formula-1-be.

Nemcsak pontot szerzett mind a hat eddigi futamán, de egyben dobogón is végzett, Kanadában pedig már élete első futamgyőzelmét ünnepelhette.

„Elégedett vagyok a csapattal, a mostani eredményemet pedig annak köszönhetem, hogy a múlt hét óta egyre jobb és jobb voltam. Mikor áthajtottam a célvonalon, üvöltöttem a sisakomban az örömtől.”

Mögötte csapattársa, a kétszeres világbajnok spanyol Fernando Alonso indulhat, majd a két Ferrari-pilóta, a brazil Felipe Massa és Kimi Rakkönen a sorrend.

„Őszintén meglepett az időmérő edzés végeredménye - tette hozzá Hamilton. - Nem találtuk a megfelelő beállításokat a kocsimon, és Fernando is nagyon jól jött. Mindenestre boldog vagyok, mert nagyon gyorsak vagyunk, ráadásul a maranellóiak előtt!”

„Boldogabb már nem is lehetnék, meglepetésem pedig annak köszönhető, hogy azt hittem, Fernando megint gyorsabb lesz nálam.”

Lewis Hamilton, aki korábban még soha nem versenyzett Indianapolisban, jelenleg vezeti a világbajnokságot nyolc ponttal megelőzve csapattársát, Fernando Alonsót.

„Remek hétvégém volt, szó se róla – nyilatkozott a spanyol. – A gyakorlás alkalmával gyorsabb voltam, de a fontos és döntő pillanatokban sajnos nem. Mindezek ellenére - vagy mindezek miatt - bizakodó vagyok a futamot illetően.”

„Úgy érzem, megvan a kellő sebességem, a hétvége pedig ebből a szempontból is nagyszerűen sikerült. Kérdem én: holnap ez miért ne sikerülhetne?”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik