Hamilton: Ez volt életem legnehezebb versenye, hihetetlen forróság volt

Vágólapra másolva!
2007.04.08. 12:20
Címkék
Az ismét remeklő Lewis Hamilton második helyen ért célba a Formula-1-es Malajziai Nagydíjon, amelyet élete eddigi legnehezebb futamának nevezett. A McLaren-Mercedes brit szupertehetsége szerint elképesztő forróságot kellett kibírnia a fülkében, így a kiváló eredmény még nagyobb örömet jelent számára.
Lewis Hamilton boldogsága a dobogón
Reuters
Lewis Hamilton boldogsága a dobogón
Lewis Hamilton boldogsága a dobogón
Reuters
Lewis Hamilton boldogsága a dobogón

„El sem tudom mondani, mennyire kemény volt a verseny. Rendkívüli forróságot kellett elviselnem, már a futam felénél kifogytam a vízből. Egyre melegebb és melegebb lett, ráadásul végig küzdenem kellett, hiába volt előnyöm” – kezdte visszatekintését Hamilton, aki az idénynyitó melbourne-i viadalon harmadik volt, pedig akkor mutatkozott be a száguldó cirkusz világbajnoki sorozatában.

Szavazás

Ön szerint ki lesz a világbajnok 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!
A brit versenyző kitért arra is, mennyire nehéz feladatot jelentett a két Ferrari ellen vívott csata.

„Alig tudtam magam mögött tartani őket. Nagyon kemény érzés, mikor azt látod a tükrödben, hogy két Ferrari halad közvetlenül mögötted. Felipe többször is megpróbálkozott az előzéssel, de szerencsére ki tudtam őt fékezni. Szerencsém volt, hogy el tudtam menni előtte, amikor letért a pályáról. Más irányt is választhattam volna, ezért elnézést kérek tőle. Utána Kimi vadászott rám, egy pillanatra sem nyugodhattam meg” – tette hozzá Lewis Hamilton.

A brit pilóta természetesen saját csapatáról is beszélt, felsőfokon dicsérte a szakembereket.

„Nagyszerű munkát végeztek, hosszú órákon át dolgoztak a javulásért. Szerintem ebben is felülmúlták a többi csapatot” – jegyezte meg a McLaren-Mercedes brit tehetsége.

A hajrában ugyan Räikkönen alaposan megközelítette Hamiltont, de végül nem történt helycsere.

„A csapattal folyamatosan tartottam a rádiókapcsolatot, s tudtam, hogy hat másodpercről félre csökkentette a különbséget. Mindent meg kellett tennem, hogy a második helyen érjek célba, pedig már alaposan elfáradtam, a végére teljesen ki is merültem” – zárta mondandóját a szezont minden várakozást felülmúlóan kezdő Lewis Hamilton.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik