Idén már a McLaren költségvetése a legmagasabb a száguldó cirkuszban

Vágólapra másolva!
2007.04.05. 16:18
A Formula-1 gazdasági részével foglalkozó szaklap, a Business F1 tanulmánya szerint Fernando Alonso érkezése hatalmas gazdasági sikert jelent a McLaren-Mercedesnél, így idén már a wokingi istálló rendelkezik a legnagyobb költségvetéssel a száguldó cirkuszban. A mértékadó lap úgy számolja, hogy a főszponzor-váltáson (Vodafone) is átesett csapat 2007-ben mintegy 370 millió eurós büdzséből gazdálkodhat, ez tíz százalékos emelkedést jelent a tavalyi adathoz képest.
A McLaren rengeteget költött az idei autóbemutatóra
www.autosport.com
A McLaren rengeteget költött az idei autóbemutatóra
A McLaren rengeteget költött az idei autóbemutatóra
www.autosport.com
A McLaren rengeteget költött az idei autóbemutatóra

Szavazás

Ki nyeri a Formula–1-es Malajziai Nagydíjat?

Írja be az itt látható számot!
A Business F1 azt állítja, hogy az Alonsóval érkezett két támogató, a Bank Santander és a Madrilenian Mutua révén több mint 16 millió euróval növekedett a McLaren költségvetése.

A szaklap többféle szempontot is figyelembe vett az F-1-es gazdasági sorrend kialakításánál. A számítások szerint a mostani szezonra a csapatok büdzséje összesen tizenhét százalékkal emelkedett, pedig az elmúlt években a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) számos olyan intézkedést és szabályt vezetett be, amelynek révén az anyagi kívánalmak csökkentését akarta elérni.

Az elmúlt szezonokban egyébként a Toyota költötte a legtöbbet, de 2007-re a német-japán csapat visszavett a kiadásokból.

A kimutatások szerint a Honda szintén a büdzsé növelésével akarja elérni a sportteljesítmény javítását, míg a legutóbbi két szezonban négy világbajnoki címet szerző Renault visszaszorította a kiadásait, a McLaren mellett a Ferrarit és a BMW-t sem éri el. A nagy múltú Williams sem költi számolatlanul az eurómilliókat, a lap szerint most ismét „normális” költségvetéssel dolgozik.

A feltörekvő Red Bull Racing sem spórol, de ez nem is meglepő a népszerű energiaitalt gyártó és forgalmazó cég lehetőségei miatt. Az istálló vezetése nem is titkolja, hamarosan már a nagycsapatok közé akar tartozni, a cél megvalósítását pedig csak kiemelkedő anyagi háttérrel látja megvalósíthatónak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik