Fernando Alonso szerint nincs új a nap alatt, újra a Ferrari lesz elől

Vágólapra másolva!
2007.04.05. 11:04
Címkék
Fernando Alonso szerint az 58. Formula-1-es világbajnokság hétvégi Malajziai Nagydíján sem lesz meglepetés, ismét a Ferrari a legesélyesebb a futamgyőzelemre. Az összetett verseny kétszeres győztese úgy véli, a McLaren-Mercedes ugyan csökkentheti hátrányát a maranellói csapattal szemben, de ez még nem elegendő az első hely megszerzéséhez.
Fernando Alonso nem lát esélyt a győzelemre
www.autosport.com
Fernando Alonso nem lát esélyt a győzelemre
Fernando Alonso nem lát esélyt a győzelemre
www.autosport.com
Fernando Alonso nem lát esélyt a győzelemre
„Nem mondok újat azzal, hogy a szezon elején a Ferrari mindenkinél erősebb. Az sem lesz meglepő, hogy ismét ők az esélyesek, készen állnak az újabb győzelemre” – mondta Alonso az autosport.com-nak.

A McLaren-Mercedes új szerzeménye az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon csak a második helyért küzdhetett, nem volt esélye a simán nyerő Kimi Räikkönennel szemben. A nyolc pontért éppen újonc csapattársával, Lewis Hamiltonnal kellett harcolnia, s végül le is „gyűrte” a brit reménységet.

Alonso hozzátette: csapatának legfőbb célja, hogy Sepangban csökkente csapata hátrányát, amely Ausztráliában körönként hét-nyolc tized volt a Ferrarihoz képest.

„Persze nem tudhatjuk, hogy ezen a hétvégén mennyit tudunk faragni, de a múlt heti gyakorláson reménykeltő fejlődést tapasztaltunk. De az is igaz, hogy a többi csapat is előrelépett” – jegyezte meg a spanyol klasszis.

A melbourne-i futam óta eltelt három hétben a csapatok már teszteltek a malajziai viadalnak otthont adó sepangi pályán, sőt a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) le is zárt egy kisebb vihart kavart ügyet. A McLaren ugyanis azt állította, hogy egyes csapatok – a jólértesültek szerint a Ferrari és a BMW-Sauber - padlólemeze szabályellenesen mozog, ennek kiszűrésére szigorú ellenőrzést hirdetett.

„Meglátjuk, mi lesz a következménye. Ha minden csapatra azonos szabályok vonatkoznak, akkor az még segíthet is nekünk. De nem hiszem, hogy ez alapjában megváltoztatja az erőviszonykat. Lehet, hogy a Ferrari teljesítményén érződik majd a változás, de nem hiszem, hogy olyannyira, hogy megnyerhetnénk a futamot” – jelentette ki a kétszeres világbajnok.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik