Lewis Hamilton: Három éven belül világbajnok akarok lenni!

Vágólapra másolva!
2007.03.21. 15:22
Lewis Hamilton az Ausztrál Nagydíjon elért bravúros harmadik helyével bizonyította, fényes jövő előtt áll a Formula-1-ben, amelynek „végállomása” a végső győzelem lehet. A McLaren-Mercedes brit versenyzője szintén fő célként említi az összetett verseny megnyerését, s nagy álmát három éven belül meg is akarja valósítani.
Lewis Hamilton boldogsága Melbourne-ben
Reuters
Lewis Hamilton boldogsága Melbourne-ben
Lewis Hamilton boldogsága Melbourne-ben
Reuters
Lewis Hamilton boldogsága Melbourne-ben
Hamilton debütálását hazájában is óriási várakozás előzte meg, s ő rá is szolgált a bizalomra. Brit pilóta ugyanis 41 óta év óta nem mutatkozott be ilyen parádés eredménnyel.

„A Formula-1 jelenti életem eddigi legnagyobb kihívását. Versenyző típus vagyok, s itt is csak a győzelem elégít ki – kezdte nyilatkozatát a 22 éves pilóta.

Lewis Hamilton előtt legutóbb az 1997-ben világbajnok Jacques Villeneuve ért el ilyen kiváló eredményt az újoncok közül: a kanadai versenyző az 1996-os Ausztrál Nagydíjon a második helyen ért célba, miután megnyerte az időmérő edzést.

„Nagy álmom a győzelem és a világbajnoki cím elhódítása. Három év elégnek tűnik arra, hogy elérjem a célomat” - mondta Lewis Hamilton.

A wokingi csapat operatív igazgatója, Martin Whitmarsh már közvetlenül a melbourne-i idénynyitó után leszögezte, új reménységük előbb-utóbb megnyeri az összetett versenyt.

Érdekesség, hogy a Hondát erősítő Jenson Button is elismerően beszélt az újonc bemutatkozásáról, pedig személyében nagy vetélytárs bukkant fel, legalábbis a brit szurkolók szimpátia-versenyében.

„Fantasztikus munkát végzett. Lewis nagyszerűen versenyezett élete első Formula-1-es futamán. Persze szerencséje van azzal, hogy kiváló autóba ülhetett, de ez mit sem von le teljesítményének értékéből” – mondta a rutinos brit pilóta.

Szavazás

Ön szerint mikor lesz világbajnok Lewis Hamilton?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik