Fernando Alonso győzelemmel kezdené az újabb címvédő „hadjáratot”

Vágólapra másolva!
2007.03.09. 15:47
Jövő héten a melbourne-i Ausztrál Nagydíjjal veszi kezdetét az 58. Formula-1-es világbajnokság, s a legutóbbi két sorozatot megnyerő Fernando Alonso nem titkolja, győzelemmel szeretné kezdeni az idényt. A McLaren-Mercedes új versenyzője a téli felkészülés során alaposan megismerte csapatát és autóját, már otthonosan érzi magát, s nagyon motiváltan vág az évadnak.
Fernando Alonso alaposan megsimerte új csapatát
www.autosport.com
Fernando Alonso alaposan megsimerte új csapatát
Fernando Alonso alaposan megsimerte új csapatát
www.autosport.com
Fernando Alonso alaposan megsimerte új csapatát

„Mindig is kedveltem Ausztráliát, a futamot körülvevő hangulatot, izgatottan várom a nyitányt. Kíváncsi vagyok, hogy mire megyünk a többiek ellen, végre össze lehet hasonlítani a csapatokat” – mondta Alonso.

Szavazás

Ön szerint ki lesz a világbajnok 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!
A kétszeres világbajnok szerint külön pikantériát ad a melbourne-i nagydíjnak, hogy számos új szabály lépett életbe, s most már minden istálló Bridgestone-abroncsokat használ majd.

„Több pilóta is csapatot cserélt, s mindenki a nulláról indul. Mindezek nagyon érdekessé teszik a versengést” – jegyezte meg a McLaren ásza.

Alonsótól azt is megkérdezték, hogy mit vár az idénynyitótól, s ő nem is kertelt.

„Hogy képes leszek-e arra, hogy kifussak az Albert Parkba és nyerjek a McLarennel? Biztos, hogy mindent megteszünk a sikerért” – jelentette ki az idei sorozat egyik fő esélyese.

Fernando Alonso csapattársa a szezont újoncként kezdő Lewis Hamilton lesz, aki szintén reménykedve várja az 58. világbajnokságot.

„Egy utazás végét jelenti majd, amikor felállok Ausztráliában a rajtrácsra. S, persze egy újabb, még nagyobb kihívás kezdetét is. Rendkívül keményen dolgoztam az elmúlt hónapokban ezért a pillanatért, teszteltem, fizikai felkészülést is végeztem, s készültem a mérnökökkel a McLaren Technology Centre-ben. Minden szabályon átrágtuk magunkat” – szögezte le Hamilton, aki úgy érzi, most már rengeteg a tapasztalata.

A brit pilóta hozzátette: az első idény tanulóév lesz, az Albert Park egyike lesz a számára újdonságnak számító hét helyszínből.

„De ez nem okozhat nagyobb gondot. Mindig kedveltem az utcai pályákat, így nagyszerű lesz, hogy éppen itt kezdhetem Formula-1-es karrieremet” – zárta mondandóját Hamilton.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik