Alonso öregnek érezte magát a Renault-nál

Vágólapra másolva!
2007.02.19. 15:02
A spanyol klasszis szerint, akik háromszor vagy még többször lettek világbajnokok, azokra mindig emlékeznek és még a nagymamája is megérti, hogy mennyivel nagyobb érzés két csapat tagjaként sikert aratni.
Fernando Alonso optimistán várja az új szezont
www.autosport.com
Fernando Alonso optimistán várja az új szezont
Fernando Alonso optimistán várja az új szezont
www.autosport.com
Fernando Alonso optimistán várja az új szezont

Fernando Alonso legalább háromszoros világbajnokként szeretne visszavonulni, mert akkor a Formula-1 történetének számos kiválóságával kerülne egy „kalapba”. A spanyol sztár úgy véli, nagyobb eredményt jelent, ha két különböző csapat tagjaként nyeri meg a pontversenyt, mintha „csak” a Renault-val triplázna.

„Egy világbajnoki cím megnyerése után sokan mondhatják, a rajtrács legjobb autója segített. Két elsőség esetén már nagyszerű sikerről beszélnek. Ha háromszor nyernék, akkor már nagy nevekkel kerülnék egy csoportba. Mindenkire emlékeznek a szurkolók, akik háromszor vagy még többször lettek világbajnokok” – mondta a McLaren-Mercedes szerzeménye a Daily Mailnek.

Minden idők legfiatalabb duplázója meg is indokolta, miért tartaná nagyobb eredménynek, ha új munkaadójának autójával nyerné meg harmadik címét, mintha a Renault-nál maradva teszi ezt.

„Valószínűleg még a nagymamám is megérti, hogy mennyivel nagyobb érzés két csapat tagjaként sikert aratni. Ezért is terveztem, hogy csapatot cserélek, függetlenül attól, hogy milyen jó eredményeket érek el a Renault-val. Ráadásul sikerült az álmom, s a McLarenhez igazolhattam” – érvelt Alonso.

A spanyol klasszis elárulta, miért döntött úgy első világbajnoki címe után, hogy elhagyja a Renault-t.

„Beleuntam az ottani életbe. Szükségem van arra a motivációra és kihívásra, amelyet megtalálhatok a McLarennél. Karrierem és magánéletem érdekében is kellett a váltás. A Renault-nál már minden ismétlődött, tudtam, miként működik az autó, a munkában is mindig ugyanaz volt. Az embereket is jól ismertem. A dolgok folyamatosan ismétlődtek, olyan érzésem volt, mintha minden este ugyanazt a tálnyi paellát ettem volna. Huszonöt évesen már öregnek éreztem magam, s természetesen ismét fiatal szerettem volna lenni” – emlékezetett a francia csapatnál töltött időszakra a wokingiak új sztárja.

Fernando Alonso azt is elárulta: a McLarennél ismét ifjúnak és motiváltnak érzi magát, s szerencsésnek érzi magát, hogy újabb jó csapatot ismerhet meg.

„A csapatcseréről 2005-ben döntöttem, akkor még nem tudhattam, hogy milyen autónk lesz 2007-ben. Most már tudom, nagyon jó kocsink van. A szezon végén jobb pilóta leszek, akkor is, ha csak hetedik helyen végzek. Magabiztosabbá váltam, s hihetetlenül boldog vagyok magánemberként” – jelentette ki a címvédő.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik