Legalább négy csapat esélyes a győzelemre

Vágólapra másolva!
2007.02.14. 14:19
A 2005-ben és 2006-ban világbajnok Fernando Alonso is csatlakozott azokhoz, akik úgy vélik, a teszteredmények még nem mutatnak valós képes az idei Formula-1-es világbajnokság esélyeiről, szinte lehetetlen megjósolni, ki lesz az év végén a legjobb. A spanyol lkasszis azonban úgy véli, jelenleg a BMW-Sauber, a Ferrari, a Renault is joggal pályázhat a diadalra, de a Hondát sem lehet leírni. Új csapata „lehetőségeiről” azonban nem igazán akart beszélni, de annyit elárult, mindent megtesznek a jó eredményekért.
Kedden kisebb gondok akadtak az MP4-22-vel
Reuters
Kedden kisebb gondok akadtak az MP4-22-vel
Kedden kisebb gondok akadtak az MP4-22-vel
Reuters
Kedden kisebb gondok akadtak az MP4-22-vel

„Négy vagy öt csapat is esélyes a győzelemre: a BMW, a Reanult és a Ferrari, míg a Honda picit mögöttük halad” – szögezte le Alonso a www.autosport.com-on megjelent nyilatkozatában.

Fernando Alonso
Reuters
Fernando Alonso
A kétszeres világbajnok hozzátette: a téli szünetben a McLaren sem tétlenkedett, de nem tudja, hogy a befektetett munka milyen eredményt hoz.

„A csapat nagyon keményen készül, mindenki arra összpontosít, hogy a lehető legjobbat hozza ki az autóból. Azt már most láthatjuk, hogy ellenfeleink igen erősek, a különbségek minimálisak, egy-két tized választja el a pilótákat. Nagyon érdekes világbajnokság elé nézünk” – mondta a wokingiak új sztárja az újságíróknak a barcelonai tesztelésen.

Alonso szerint a teszteredmények is azt mutatják, pici a különbség a csapatok között, ezt bizonyítja, hogy napról-napra változik a helyzet a sorrendben.

„Senki sem tudja biztosan, mi a helyzet, hiszen mindig akadnak meglepetések. Az első futamig biztosan várni kell az erőviszonyok meghatározásával” – jegyezte meg Spanyolország nemzeti hőse.

Kedden Alonso negyedik lett Barcelonában, s elmondása szerint kisebb problémája akadt az MP4-22 kódjelű autóval.

„Az a fontos, hogy mindig a legjobb négy-öt közé kerüljünk, s a lehető legtöbb kört tegyük meg, hogy javítsuk a kocsi megbízhatóságát. Kedden azonban nem teljesítettük az utóbbi feladatot, mert az 50. kör táján elektronikai gondom akadt. Persze, jobb, ha most jönnek elő a hibák, de nem feledkezhetünk meg arról, hogy orvosolnunk kell ezt a problémát” – jelentette ki a címvédő.

Az 58. Formula-1-es világbajnokság március 18-án a melbourne-i Ausztrál Nagydíjjal indul, vagyis szűk négy hét áll rendelkezése az autók tökéletesítésére.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik