Hamiltont nem „vakítják” el a jó teszteredmények

A.B. A.B.A.B. A.B.
Vágólapra másolva!
2007.02.12. 13:02
Lewis Hamilton nem akar messzemenő következtetéseket levonni a múlt heti, sikeres jerezi tesztelésből, de örül annak, hogy tartani tudta a lépést csapattársával, a legutóbbi két Formula-1-es világbajnokságot megnyerő Fernando Alonsóval. A McLaren-Mercedes brit újonca szerint nehéz feladatot jelent az eredmények összehasonlítása, mert különböző feladatokkal bízták meg kettejüket, így nem mérvadó, hogy szerdán „legyőzte” a spanyol klasszist.
A McLaren sokat vár a Hamilton-Alonso kettőstől
www.autosport.com
A McLaren sokat vár a Hamilton-Alonso kettőstől
A McLaren sokat vár a Hamilton-Alonso kettőstől
www.autosport.com
A McLaren sokat vár a Hamilton-Alonso kettőstől

„Különböző területeken dolgoztunk a fejlesztés érdekében. Emiatt nehéz megállapítani, hogy ki a gyorsabb, de nagyon közel voltunk egymáshoz, a tesztek jól sikerültek. Két napon is több mint 100 kört teljesítettem, ez pedig az új autó megbízhatóságát mutatja” – mondta Lewis Hamilton, aki múlt szerdán 1:19.821-es idővel lett második Felipe Massa mögött, míg Alonso a negyedik volt 1:20.046-tal.

A brit fiatalember azt is elárulta, mindent megtesz azért, hogy tökéletesen felkészüljön a március közepén kezdődő szezonra.

„Nagyon keményen dolgozok, s ez eredményt is hoz. Minden nap bemegyek a McLaren Technology Centerbe, amikor nincsenek tesztjeink. A lehető legtöbb időt töltök mérnökeimmel, folyamatosan elemezzük a beérkezett adatokat, s természetesen igyekszem növelni a tudásomat. Mindent lépésről-lépésre teszek, semmit sem mulasztok el, ez a legjobb módja a felkészülésnek” – tette hozzá a brit autósport új reménysége.

Lewis Hamilton örül annak, hogy a kétszeres világbajnok csapattársa lehet, állítása szerint Fernando Alonso jelenléte ösztönzőleg hat rá.

„Nagyon sokat tanulhatok tőle. Rengeteget számít majd a tapasztalata, hiszen fontos dolgokat leshetek el tőle, amikor olyan pályára megyünk, ahol még nem versenyeztem. Ausztrália és Malajzia éppen ilyen lesz. Megkönnyíti a feladatomat, hogy Fernandótól fontos dolgokat tudhatok meg” – zárta mondandóját Lewis Hamilton.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik