Montoya a Ferrarira tippel, mosolygott a Toro Rosso ajánlatán

Vágólapra másolva!
2007.01.18. 15:05
Juan Pablo Montoya szerint a Ferrari magabiztosan nyeri az 58. Formula-1-es világbajnokságot, s ezt elsősorban annak köszönheti, hogy kiválóan ismeri az idén már egyedüli abroncsszállítóként tevékenykedő Bridgestone-t. A kolumbiai versenyző egyébként nem tervezi a visszatérést a „száguldó cirkuszba”, pedig nemrég konkrétnak tűnő ajánlatot kapott a Toro Rossótól.
Juan Pablo Montoya ismét "sarkosan" fogalmazott
Juan Pablo Montoya ismét "sarkosan" fogalmazott
Juan Pablo Montoya ismét "sarkosan" fogalmazott
Juan Pablo Montoya ismét "sarkosan" fogalmazott

„Kérdezzék csak nyugodtan: mit várok ettől a Formula-1-es szezontól, mi lesz a végeredmény? Mindenki Bridgestone-gumikat használhat, így a Ferrari lesz a győztes. Magabiztosan, valószínűleg uralni fogják a futamokat” – jelentette ki a NASCAR-sorozatban szereplő pilóta, aki tavaly szezon közben hagyta el a McLaren-Mercedest.

Az Európában továbbra is nagy népszerűségnek örvendő Montoyát sokan még mindig szívesen látnák az F-1-ben, s a visszatérésre lett volna már lehetősége.

„Decemberben kaptam egy sms-t Európából, amelyben valaki, nem árulom el a személyét, azt írta: ha meguntam a NASCAR-t, akkor az ajtó nyitva áll a visszatérésre. Sokáig nevettem az üzeneten, jól szórakoztam” – árulta el a kolumbiai versenyző.

Montoya azonban nem csak a Toro Rosso-esélyt tartja megmosolyogtatónak, azt állítja, a Renault kedvéért sem térne vissza a Formula-1-be.

„Az F-1-ben még három-négy évig szerepelhetnék. A NASCAR-ban még negyvenöt évesen is fiatalnak számítok majd” – jegyezte meg Montoya.

A Williams és a McLaren korábbi Formula-1-es versenyzője a napokban azzal „sokkolta” a közvéleményt, hogy lekicsinylően nyilatkozott Michael Schumacherről:

„Schumacher egy senki Amerikában. Ha elvinnénk a floridai Homesteadbe, akkor szívrohamot kapna, ha arra kérnénk, tartsa a NASCAR legjobbjainak tempóját. Az emberek képtelenek megérteni, milyen nagy kihívást jelent ez a fajta versenyzés” – jelentette ki Juan Pablo Montoya.

A kolumbiai pilóta tulajdonképpen „csak” válaszolt az F-1 hétszeres világbajnokának, aki izgalommentes körözgetésnek tartja a tengerentúlon hatalmas népszerűségnek örvendő NASCAR-bajnokságot.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik