Hamiltonnak gyorsan bizonyítania kell!

Vágólapra másolva!
2007.01.12. 11:43
Lewis Hamilton ugyan eleinte „türelmi időt” kap a szurkolóktól, de az év végéig mindenképpen bizonyítania kell rátermettségét, ha nem szeretne a kritikák kereszttüzébe kerülni. Ezt Damon Hill, a Formula-1-es világbajnokság 1996-as győztese mondta a McLaren-Mercedes újoncáról, kiemelve, hogy a brit autósport egyik legnagyobb reménységének követnie kell Ayrton Senna, Alain Prost és Michael Schumacher példáját.
Reuters
Reuters

„Az emberek hagynak majd mozgásteret, kifutási időt az első hat hónapban. Ha a szezon végén nem múlja felül legalább egy területen Alonsót, akkor majd jönnek a kérdések: Hol van, hová tűnt a csiszolatlan gyémánt? „ – mondta Hill.

Az autósport korábbi klasszisa el is árulta, hogy kiket kellene „utánoznia” a Renault-tól igazolt kétszeres világbajnok Fernando Alonso csapattársának.

„El kell fogadni, hogy az olyan nagy pilóták, mint Michael Schumacher, Alain Prost vagy Ayrton Senna is azonnal letették a névjegyüket, berobbantak a sportág élvonalába. Azonnal gyorsak voltak, gyorsan lehagyták csapattársaikat. Nem hinném, hogy Lewis Hamilton alábecsülné ezt a kihívást, szerintem jól tudja ezt, s tiszteli is a rá váró feladatot. Persze lesz lehetősége a tanulásra, de csak rövid ideig” – tette hozzá Damon Hill.

A napokban a Formula-1 egyik „nagy öregje”, David Coulthard hangot adott kételyeinek Hamiltonnal kapcsolatban, úgy vélte, túl korán dobták a mélyvízbe a McLarennél. Damon Hill azonban éppen az ellenkezőjét állítja.

„Lewisé a jövő. Éveken át tagja lesz a Formula-1 mezőnyének, s reméljük, hogy sikeresebb lesz, mint David volt, s több jó lehetőséghez jut. A GP2-es sorozat győzteseként már bizonyított, jól készítették fel az F-1-re, ebben nagy segítséget nyújtott Ron Dennis és a McLaren is” – zárta mondandóját Damon Hill.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik