Briatore: Nehéz szezon előtt áll a McLaren és a Ferrari

Vágólapra másolva!
2007.01.03. 16:46
Flavio Briatore szerint a McLaren-Mercedesre és a Ferrarira is nehéz év vár, mindkét Formula-1-es sztárcsapatnak fel kell készülnie a kudarcokra. A Renault csapatfőnöke szerint a wokingiak még a kétszeres világbajnok Fernando Alonso megszerzésével sem oldották meg egycsapásra a gondokat, míg a maranellóiak esélyeit Michael Schumacher végleges és Ross Brawn ideiglenes távozása sújtja majd.
Flavio Briatore - Aggódom értetek, Ron (Dennis)...
Flavio Briatore - Aggódom értetek, Ron (Dennis)...
Flavio Briatore - Aggódom értetek, Ron (Dennis)...
Flavio Briatore - Aggódom értetek, Ron (Dennis)...

„Kemény szezonra számíthat a McLaren. Szerintem számos probléma nehezíti a csapat dolgát” – mondta Briatore, majd hozzátette: Pedig a csapat mindig fantasztikus versenyzőket alkalmazott, jó példa erre Räikkönen. De egyik gondjuk, hogy idejekorán jelentik be a változtatásokat, az új időszámítás kezdetét. De most már nem lehet több kifogás, az elnézéskérések utolsó lapjához érkezett a csapat.”

Villeneuve még nem talált csapatot

Jacques Villeneuve, a Formula-1-es világbajnokság 1997-es győztese még nem talált magának csapatot a tengerentúlon, ugyanis gondjai vannak a megfelelő szponzori támogatás „összeszedésével”. A kanadai pilóta a NASCAR-ban akar elhelyezkedni, de a Busch-sorozathoz 18 millió dollárra lett volna szüksége, de a próbálkozás nem hozott eredményt. Egy közeli barát szerint az esélyeket csökkenti, hogy Villeneuve-nek nincs megfelelő tapasztalata ezekhez a sorozatokhoz, s kevesen akarnak pénzt fektetni a rutinszerzéséhez.
Tény, a McLaren tavaly futamgyőzelem nélkül maradt, s a néhány edzéselsőség sem enyhíthette ezt a fájdalmat. Idén két 2006-os bajnokkal rajtol a nagy múltú istálló: Alonso megvédte címét a Formula-1-ben, míg az újonc Lewis Hamilton a GP-2-ben diadalmaskodott.
Flavio Briatore kitért a tavalyi nagy rivális Ferrarira is, s Kimi Räikkönen leigazolása ellenére sem látja túl rózsásan az olasz istálló esélyeit.
„Schumacher és Brawn nélkül már nem leszenk olyan sikeresek, mint korábban. De ez teljesen normális, hiszen kiváló embereket veszítettek el” – jegyezte meg a Renault csapatfőnöke.

A francia istálló egyik legfőbb vezetője nem tért ki saját csapatának esélyeire, pedig bizonyára sokakat érdekelne, hogy Alonso elvesztését miként próbálja ellensúlyozni. Giancarlo Fisichella és az újonc Heikki Kovalainen is rendkívül gyors pilótának számít, de egyáltalán nem biztos, hogy a 2005-ös és 2006-os duplázás – egyéni és csapat világbajnoki cím - közelébe „vihetik” a Renault.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik