Jean Todt: Nem lesz első számú pilótánk

Vágólapra másolva!
2006.12.08. 12:53
A Ferrarinál nem lesz első számú pilóta a 2007-es esztendőben jelentette be Jean Todt, a csapat igazgatója a Times című brit lapnak adott interjújában. Ezzel egy időben Kimi Räikkönen, a maranellóiak új szerzeménye váratlanul megjelent Jerez de la Fronterában, a Formula–1-es csapatok hivatalos tesztjén, és négyszemközt beszélgetett Felipe Massával.
Kimi Räikkönen Jerezben csak civilben volt jelen
Reuters
Kimi Räikkönen Jerezben csak civilben volt jelen
Kimi Räikkönen Jerezben csak civilben volt jelen
Reuters
Kimi Räikkönen Jerezben csak civilben volt jelen

Szavazás

Ön szerint mikor nyeri meg a világbajnoki címet Räikkönen a Ferrarival

Írja be az itt látható számot!
Noha Kimi Räikkönent nyilvánvalóan azért szerződtette a Ferrari, mert Michael Schumacher visszavonulása után benne látja a csapat új világbajnokát, Jean Todt, a csapat vezetője közölte: Maranellóban 2007-ben nem lesz első számú pilóta.

Az olasz istállónál látni akarják, hogyan alakul majd a jövő esztendőben a saját pilótáik közötti párharc, és csak akkor állítanak fel nem hivatalos sorrendet a két versenyző között, ha körvonalazódni látszik, ki szerepel jobban.

"Az idő majd eldönti, melyiküknek lesz több esélye megnyerni a Ferrarinak a világbajnoki címet" – fogalmazott a francia sportvezető.

Bár Kimi Räikkönent az év végéig szerződés köti a McLaren-Mercedeshez, így egyelőre nem vehet részt hivatalosan a Ferrarinál folyó fejlesztési munkában, szerdán elrepült Jerezbe, és időt szánt arra, hogy elbeszélgessen a mérnökökkel, hogy belelásson a munkafolyamatba, és nem utolsósorban azért, hogy beszélgessen Felipe Massával.

"Talán tizenöt-húsz percet csevegtünk egymással – nyilkozta az autosport.com című weboldalnak a brazil versenyző. – Kimi nagyon nyitott volt, és sok mindenről beszéltünk."

"Örülök, mert a közös munkának nagyon jót tesz, ha mindkét pilóta ugyanazért dolgozik. Ha ehhez hasonló szellemben küzdünk majd egymás ellen is, akkor az nagyon jó lesz."

Noha vannak olyan jóslatok, hogy Räikkönen és Massa kapcsolata a rivalizálás miatt nem lesz majd mentes a súrlódásoktól, a dél-amerikai pilótának meggyőződése, hogy minden rendben lesz.

"Beszélgettünk az autóról, a tesztekről, és felvetettünk egymásnak néhány ötletet a következő idényre vonatkozóan – folytatta Massa. – Kimi magával hozza a tapasztalatát a csapathoz, és a Ferrari számára ez a legjobb út ahhoz, hogy jó irányba haladjunk. Arról is szót váltottunk, hogy hogyan tudnánk a legjobban fejleszteni az autót 2007-re."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik