Formula–1: a Ferrari bejelentette Ross Brawn távozását

Vágólapra másolva!
2006.10.26. 18:13
Címkék
Bejelentette Ross Brawn technikai igazgató (képünkön) távozását a Ferrari Formula–1-es csapata. Az atomfizikus végzettségű brit szakember helyét novembertől Mario Almondo veszi át, miközben a sportigazgató Stefano Domenicali lesz.

Szintén elhagyja a maranellói istállót Paolo Martinelli motorfejlesztésért felelős főmérnök, és az anyacégnél, a Fiatnál dolgozik tovább.

A tegnap a Ferrari cég új főigazgatójának kinevezett Jean Todt átmeneti jelleggel vállalta el a menedzser-igazgatói tisztet a sportrészlegnél.

A műszaki-technikai részleget kiegészítik majd a karosszéria-részleggel, amelynek Aldo Costa lesz a vezetője, a motorfejlesztésért pedig Gilles Simon felel majd. Mindkettőjüknek Mario Almondo technikai igazgató lesz a főnöke.

"A Ferrari a legszívbőljövőbb köszönetét fejezi ki Ross Brawnnak és Paolo Martinellinek felbecsülhetetlen közreműködéséért, azért, hogy rendkívüli fejezettel gazdagították a csapat és az autósportok történetét – áll a Ferrari közleményében. – Ez a munka tizenegy világbajnoki címet és mintegy kilencven futamgyőzelmet hozott a Formula—1-ben."

"Több év fárasztó munkája után Ross Brawn úgy döntött, hogy több figyelmet fordít a magánéletére, Paolo Martinelli pedig fontos szerepet vesz át a Fiat csoportban."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik