Massa „átadná” a győzelmet Schuminak

Vágólapra másolva!
2006.10.17. 17:51
Felipe Massa mindent megtenne csapattársa, Michael Schumacher világbajnoki címéért, így erre az évre lemondana egyik nagy álmáról, a Brazil Nagydíj megnyeréséről. A német zseni csak az első hely révén reménykedhetne a nyolcadik világbajnoki cím megszerzésében, de ehhez még az is kell, hogy a címvédő Fernando Alonso ne szerezzen pontot.
Felipe Massa lemondana a futamgyőzelemről
Reuters
Felipe Massa lemondana a futamgyőzelemről
Felipe Massa lemondana a futamgyőzelemről
Reuters
Felipe Massa lemondana a futamgyőzelemről

Szavazás

Ki lesz a Formula–1 világbajnoka 2006-ban?

Írja be az itt látható számot!
„Egyértelmű a helyzet, ha én győznék a Brazil Nagydíjon, akkor Alonso lenne a világbajnok, függetlenül a helyezésétől. Így a versenyen figyelnem kell erre, s semmi bajom nem lenne azzal, ha Michaelt kellene segítenem. Inkább örülnék annak, hogy támogathatom csapattársamat” – mondta a Ferrari brazil versenyzője.

Massa hozzátette: roppant kemény feladat vár rá Interlagosban.

„Sok szempontból lesz nehéz dolgom, folyamatosan figyelnem kell a vezetésre és arra is, hogy együttműködjek a csapattal. De tudom, hogy képes leszek arra, hogy a hatalmas pályán kívüli érdeklődést és a rengeteg eseményt kizárjam a gondolataimból, s a versenyre figyeljek. Nehéz dolgom lesz, hogy elérjem a kitűzött célomat, de nagyon motivált vagyok. Jól akarok szerepelni Brazíliában” – szögezte le a Ferrari dél-amerikai pilótája.

Felipe Massa számára több szempontból is lesz tétje a hazai futamnak: a Ferrari még harcban áll a világbajnoki címért a Renault-val, egyéniben pedig a 3. helyen áll, 1 ponttal előzi meg Giancarlo Fisichellát és 9-cel jövő évi csapattársát, Kimi Räikkönent.

Szavazás

Ön szerint ki nyeri a Brazil Nagydíjat?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik