El: nem győzik dicsérni az MU ellen parádésan védő második számú kapust

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.10.14. 14:45
null
Még Cristiano Ronaldo is mosolygott azon, hogy mindent kifog Uzoho (Fotó: Getty Images)
Mint beszámoltunk róla, a Manchester United a hosszabbításban szerzett góllal tudta legyőzni a Lang Ádámmal felálló Omoniát a labdarúgó Európa-liga csoportkörében. A vendégek kapusa, Francis Uzoho nagyszerű teljesítményt nyújtott, és emiatt nagyon boldog volt a lefújás után.


„Nem vagyok csalódott, mert jó meccset játszottunk – válaszolta a mosolygó Francis Uzoho azzal kapcsolatban, hogy ideges-e amiatt, hogy a hosszabbításban kapott góllal kaptak ki. – Boldog vagyok. Nem könnyű ebben a stadionban, ilyen nagy játékosok ellen játszani.”


A riporter kérdésére elmondta, nagy Manchester United-szurkoló.


„Egy álmom vált valóra, nagyon régóta fantáziálok arról, hogy ebben a stadionban futballozzak. Szóval amikor megláttam a sorsolást, és ráeszméltem arra, hogy az Old Traffordon játszunk, elhatároztam, hogy játszani akarok, és imádkoztam Istenhez, hogy megadasson nekem. Végül megkaptam a lehetőséget, aminek nagyon örülök” – tette hozzá a 23 éves nigériai kapuvédő, aki az első számú kapus hiányában kapta meg a lehetőséget.

Arra a felvetésre, hogy élete legjobb teljesítményét láthattuk-e tőle, így felelt.

„Azt hiszem, igen, ez volt a legjobb.” Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy büszke a csapattársaira, és ez a teljesítmény csapatmunka volt.

Owen Hargreaves, a Manchester United korábbi játékosa szerint ez a mérkőzés megváltoztatja majd az életet, és első számú kapussá léphet előre – hívta fel a figyelmet a BBC. Edzője, Neil Lennon is megdicsérte kapusát, azt mondta, hogy világklasszis teljesítményt nyújtott, és büszke rá.

Az MU hatalmas fölényben játszott az egész mérkőzésen. 70 százalékos labdabirtoklás, no meg 33 lövés, melyből 12 találta el a kaput. Francis Uzohónak nem egyszer dupla védést is be kellett mutatnia, Marcus Rashfordot pedig valósággal megbabonázta. Scott McTominaya 93. percben gyömöszölt be egy labdát a kapuba, ezzel lett 1–0.

David de Geával is elbeszélgetett a meccs után.


Erik ten Haggal is csinált egy közös képet.


E-CSOPORT
Manchester United (angol)–Omonia (ciprusi) 1–0
(McTominay 90+3.)
Real Sociedad (spanyol)–Sheriff (moldovai) 3–0 (Sörloth 45+1., Diego Rico 66., Robert Navarro 81.)

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Real Sociedad 4 4 8–1 +7 12
2. Manchester United 4 3 1 6–3 +3 9
3. Sheriff 4 1 3 3–7 –4 3
4. Omonia 4 0 4 3–9 –6 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik