Ekl: „A sokk a végén nyílttá tette a párharc kimenetelét”

P. L.P. L.
Vágólapra másolva!
2022.07.22. 13:05
null
(Fotó: Facebook/NK Osijek)
Ljubljanában kétségek között tekinthetnek a Sepsiszentgyörgy elleni Ekl-visszavágó elé, Eszéken sajnálják a szerencsétlen öngólt, Splitben viszont gyakorlatilag biztosra veszik, hogy az Adria partjáról nem a Balaton, hanem az Atlanti-óceán közelébe utazhatnak.

 

„Az események nem beszélnek mellé, az Olimpija Romániában nagyon megsérült!” – felkiáltásával értékelte rövid beszámolójában az ekipa24.si szlovén portál az Ekl-selejtező sepsiszentgyörgyi történéseit. Az Olimpija Ljubljana labdarúgócsapatánál az elmúlt hetek amúgy sem a nyugalomról szóltak, hiszen váratlanul távozott Robert Prosinecki vezetőedző, valamint Mladen Rudonja sportigazgató is a posztjáról. A 3–1-es vereséget a szlovénok már a spanyol Albert Riera szakvezetővel a kispadon élték át, aki a bajnokság első fordulójában 2–0-s győzelemmel nyitott a Mura ellen.

A horvát NK Osijek együttese még nem dőlhet hátra egy szerencsétlen öngól miatt, amely a kazahsztáni találkozója hajrájában esett, igaz, Nenad Bjelica vezetőedző gárdája így is nyert 2–1-re a Kizilzsarral szemben. „A sokk a végén nyílttá tette a párharc kimenetelét – fogalmaz a Sportske novosti napilap honlapja. – Vezetett az Eszék kettő–nullára, emberelőnyben volt, erre Darko Nejasmic alighanem az év öngólját szerezte.”

A horvát SN már egy másik helyi kupacsapat, a splitiek kapcsán indít az alábbiakkal: „A Hajduk már ismeri is első idei kupaellenfelét?” – utalva ezzel a Vitória Guimaraes 3–0-s sikerére a Puskás Akadémiával szemben, szintén az Ekl-selejtezőjében. „Egy ilyen mérkőzést követően már csak valami szenzációs történés változtathat a helyzeten” – teszik hozzá. „A Portugáliában győztes hazai gárda roppant magabiztos előnyt szerzett a visszavágóra”, ami azt is jelentheti, hogy a Hajduk Split részéről inkább a portugáliai utat tervezhetik egy felcsúti túra helyett – fogalmaz a lap.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik