Juhász Roland: A Fradi most esélyesebb az Anderlechtnél

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.09.23. 20:25
Juhász Roland szerint a Ferencváros jelenleg előrébb jár, mint az Anderlecht (Fotó: Török Attila)
A korábbi 95-szörös válogatott Juhász Roland hét és fél éven át futballozott az Anderlechtben, és most a Ferencvárost tartja esélyesebbnek a két csapat szerdai Európa-liga-mérkőzésén.

Juhász Roland az összecsapás előtt az M4 Sportnak nyilatkozott, amelynek szakértőjeként lesz ott az Anderlecht–Ferencváros El-találkozón. A korábbi védő szép emlékeket őriz a belga klubról, hiszen hosszú és sikeres időszakot töltött a brüsszeli csapatnál 2005 és 2013 között.

„Huszonkét évesen kerültem oda, közel harmincéves koromig játszottam – kezdte a 41 éves egykori labdarúgó. – Ott mutatkoztam be a Bajnokok Ligájában, bajnoki címeket, kupagyőzelmet ünnepelhettem. Mondhatom, hogy az volt pályafutásom legszebb időszaka, csúcspontja, mert onnan viszont már nem volt feljebb, ez az egyetlen hiányérzet a pályafutásomban.

Juhász négyszer nyert bajnoki címet és egyszer Belga Kupát az Anderlechttel, és háromszor szerepelt a Bajnokok Ligája csoportkörében – 2005, 2006 és 2012 őszén –, majd 2013 februárjában került a Videotonhoz, későbbi nevén Fehérvárhoz. Mint elmondta, a brüsszeliek jelenlegi csapatát nem igazán ismeri, kicserélődött a vezetőség, a stáb, nagy változáson ment keresztül a klub.

„Azért nagyon speciális a helyzetük, mert csak ideiglenes edzőt neveztek ki. Sok bizonytalanság van a csapat körül, a tulajdonost nem annyira fogadták el a szurkolók, talán hét éve nem nyertek semmit. Most egy átmeneti, fiatal edző van, ami szintén a Fradi malmára hajthatja a vizet. A Ferencvárosnál lehet, hogy elégedetlenek a szurkolók a mutatott játékkal, de az eredmények azért jönnek. Még talán az edző is keresi a legjobb csapatát, de a két együttest összehasonlítva így is azt érzem, az FTC jelenleg előrébb jár, és minden adott, hogy jól kezdje az Európa-ligát. Szerintem a Fradi most esélyesebb, nyugodtabb a légkör, az eredményesség szempontjából is jobban áll” – vélekedett a korábbi válogatott futballista.

A magyar bajnok szerdán 21 órakor lép pályára az Anderlecht otthonában az Európa-liga főtáblájának első fordulójában, a mérkőzést élőben közvetíti az M4 Sport.


UEFA EURÓPA-LIGA 
A FERENCVÁROS PROGRAMJA A FŐTÁBLÁN
1. forduló, szeptember 25., szerda
21.00: Anderlecht–FTC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
2. forduló, október 3., csütörtök
18.45: FTC–Tottenham Hotspur
3. forduló, október 24., csütörtök
18.45: FTC–Nice
4. forduló, november 7., csütörtök
21.00: Dinamo Kijev–FTC
5. forduló, november 28., csütörtök
21.00: FTC–Malmö FF
6. forduló, december 12., csütörtök
18.45: PAOK–FTC
7. forduló, január 23., csütörtök
21.00: Eintracht Frankfurt–FTC
8. forduló, január 30., csütörtök
21.00: FTC–AZ Alkmaar 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik