El: Allegri még javulást vár a Juventustól, Mourinho Dybalát dicséri

Vágólapra másolva!
2023.04.21. 11:56
null
Allegrit nem lepte meg, hogy a Sevillával találkoznak majd (Fotó: Getty Images)
Massimiliano Allegri, a Juventus vezetőedzője szerint számos területen javulnia kell még csapatának annak ellenére, hogy csütörtök este elődöntőbe jutott a labdarúgó Európa-ligában, míg José Mourinho, az AS Roma trénere a csereként beállt és fontos gólt szerző Paulo Dybalát dicsérte a hosszabbításban kiharcolt továbbjutást értékelve.

 

A Juventus a múlt heti 1–0-s hazai siker után 1–1-es döntetlent ért el a lisszaboni Sporting vendégeként, a négy között pedig majd a Manchester Unitedet búcsúztató Sevillával találkozik.

„Összességében jó napunk volt, hiszen bejutottunk az elődöntőbe, de jobban kell teljesítenünk akkor, amikor helyzetbe kerülünk – nyilatkozta Massimiliano Allegri a mérkőzés után. – Gyakran elsiettük a játékot a tizenhatoson belül, ahol több türelemre lenne szükség. Abban is fejlődnünk kell, hogy távolról több lövéssel próbálkozzunk.”

Az 55 éves szakember a hatszoros El-győztes Sevilláról szólva úgy fogalmazott, egyáltalán nem lepődött meg, hogy a fináléba kerülésért a spanyol együttessel kell majd játszaniuk.

„Trükkös csapat, remekül futballozik és a labdával való játékban nagyon erős. Kétségtelenül előnyt jelent a számukra, hogy ennyi El-trófeát nyertek már. Őszintén szólva már a manchesteri kettő-kettes meccs után úgy éreztem, hogy ők jutnak tovább” – fogalmazott Allegri.

Mourinho öröme (Fotó: Getty Images)
Mourinho öröme (Fotó: Getty Images)

 

Kollégája, az Európa-konferencialigában címvédő AS Romát irányító José Mourinho elsősorban az argentin világbajnok Paulo Dybala szerepét emelte ki, miután tanítványai a támadó 89. percben szerzett góljával harcolták ki a hosszabbítást a Feyenoorddal szemben, hogy aztán végül 4–1-es sikert arassanak és búcsúztassák a hollandokat.

„Korábban nemcsak az önbizalmát veszítette el, hanem a játék iránt érzett öröme sem látszott rajta. Nálunk viszont rálelt erre, az edző megérti őt, a közönség imádja, a pályán pedig megtalálta azt a területet, ahol vezérré válhat a képességei és a személyisége miatt” – összegzett a portugál edző. Szerinte Dybala „egy kedves srác”, aki a tudása alapján a világ bármelyik nagy klubjában futballozhatna, de a játék örömét Rómában találta meg.

„Lehet, hogy mások másképpen gondolják, de szerintem nagyon jól játszottunk egy kifejezetten nehéz mérkőzésen – mondta a meccsről Mourinho, aki szerint bárhogy is alakult volna az eredmény, a szurkolóik boldogan mentek volna haza a csapat játéka miatt. – Sosem haragszom, amikor esetleg nem teljesítünk jól, mert tudom, hogy ezek a srácok mindent beleadnak.”

Az Európa-liga elődöntős párharcainak első mérkőzéseit május 11-én, a visszavágókat pedig május 18-án rendezik. A Juventus a Sevillával, a Roma a nyolcaddöntőben a korábban a Ferencvárost is búcsúztató Bayer Leverkusennel csap össze.

SEVILLA–MANCHESTER UNITED – A MÉRKŐZÉSRŐL IDE KATTINTVA OLVASHATNAK BŐVEBBEN!

EURÓPA-LIGA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Sporting CP (portugál)–Juventus (olasz) 1–1 (M. Edwards 20. – 11-esből, ill. Rabiot 9.)
Továbbjutott: Juventus 2–1-es összesítéssel

Union Saint-Gilloise (belga)–Bayer Leverkusen (német) 1–4 (Terho 65., ill. M. Diaby 2., Bakker 38., J. Frimpong 60., Hlozek 79.)
Továbbjutott: Bayer Levekusen 5–2-es összesítéssel

AS Roma (olasz)–Feyenoord (holland) 4–1
(Spinazzola 60., Dybala 89., El Shaarawy 101., Pellegrini 109. ill. Igor Paixao 80.) – hosszabbítás után
Továbbjutott: Roma 4–2-es összesítéssel

Sevilla (spanyol)–Manchester United (angol) 3–0 (en-Nesziri 8., 81., Badé 47.)
Továbbjutott:
aSevilla 5–2-esösszesítéssel


AZ ELŐDÖNTŐ MENETRENDJE
1. MÉRKŐZÉSEK
Május 11., csütörtök

21.00: ASRoma (olasz)–Bayer Leverkusen (német)
21.00: Juventus (olasz)–Sevilla (spanyol)

VISSZAVÁGÓK
Május 18., csütörtök
21.00:
Sevilla (spanyol)–Juventus (olasz)
21.00: Bayer Leverkusen (német)–AS Roma (olasz)

A döntőt május 31-én a budapesti Puskás Arénában játsszák.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik