El: 12 éves korrekord dőlhet meg a Fradinál – elutazott a csapat

PÓR KÁROLY (LETTORSZÁG)PÓR KÁROLY (LETTORSZÁG)
Vágólapra másolva!
2017.07.05. 10:32
null
Az indulás előtti pillanatok (Fotó: <a href="http://www.fradi.hu/hu/labdarugas/nb-i/hirek/nehezebb-lesz/20170705/c/17295" target="_blank">fradi.hu</a>)
A Ferencváros labdarúgócsapata szerda délelőtt elutazott Lettországba, a Jelgava elleni El-selejtező visszavágójára (az első meccsen 2–0-ra nyert a Fradi). Az utazó keretbe három húsz évnél fiatalabb mezőnyjátékos is bekerült, ha bármelyikük pályára lép, 12 éves korrekordot dönthet meg az FTC.

 

A Jelgava elleni első találkozóhoz képest a visszavágóra utazó meccskeretbe bekerült a portugál új szerzemény, Rui Pedro, az első találkozót sérülés miatt kihagyó Böde Dániel és két fiatal, Csonka András és Kundrák Norbert. Míg az első meccsen megsérülő Otigba Kenneth és a napokban a Puskás Akadémiához szerződő Radó András nem ült fel a Ferencvárost Lettországba szállító repülőgépre. (Elkísérte viszont a csapatot a visszavonulását már bejelentő Vladan Csukics.)

Érdekesség, hogy a már említett, legfiatalabb Csonka (született: 2000.05.01. – 21 évvel fiatalabb, mint a Fradi legrutinosabb játékosa, a 38 éves csapatkapitány, Gera Zoltán), Kundrák (1999.05.18) mellett Csernik Kornél (1998.07.02.) és a kapus, Varga Ádám (1999. 02.12.) sincs még húsz éves.

A Ferencvárosban európai kupameccsen legutóbb 2005. július 28-án, a fehérorosz FC MTZ-RIPO Minszk elleni UEFA-kupa selejtező visszavágóján (a Fradi idegenben 2–1-re nyert, de 3–2-es összesítéssel búcsúzott) szerepelt 20 évesnél fiatalabb játékos.

Akkor a 18 éves és hét hónapos Laczkó Zsolt kezdőként lépett pályára, végig is játszotta a mérkőzést.

Ha a Csonka, Csernik, Kundrák, Varga Ádám négyesből bármelyik játékos pályára lép, akkor ő lesz az elmúlt 12 év legfiatalabb FTC-játékosa, aki nemzetközi kupameccsen szerepelt. Az elmúlt évek legfiatalabbja Nagy Dominik volt, aki két éve, a holland Go Ahead Eagles elleni, idegenbeli El-selejtezőn (1–1, a visszavágót 4–1-re a Fradi nyerte meg) 20 évesen állt be 11 percre.

Érdekesség, hogy a másik Nagy, a Ferencvárosban villámkarriert befutó, az első teljes NB I-es szezonja után az olasz Bolognához igazoló Nagy Ádám egyetlen európai kupameccset sem játszott a Fradiban. Két éve, húszéves korában még nem került be a bosnyák Zeljeznicar elleni El-keretbe, míg tavaly az albán FK Partizani ellen már nem volt kerettag a BL-selejtezőben az Eb után, mert addigra eldőlt, hogy távozik a klubtól.

A Ferencváros lettországi túrájáról szerdán és csütörtökön az NSO a helyszínről tudósít, kövesse velünk a meccs felvezetését, majd a mérkőzést és az azt követő sajtótájékoztatókat.

A FERENCVÁROS UTAZÓ KERETE
Kapusok: Dibusz Dénes, Holczer Ádám, Varga Ádám
Mezőnyjátékosok: Batik Bence, Botka Endre, Böde Dániel, Bőle Lukács, Csernik Kornél, Csonka András, Gera Zoltán, Fernando Gorriarán, Hajnal Tamás, Julian Koch, Kundrák Norbert, Leandro, Lovrencsics Balázs, Lovrencsics Gergő, Amadou Moutari, Priskin Tamás, Rui Pedro, Varga Roland


VISSZAVÁGÓK
JÚLIUS 4.
Balzan (máltai)–Videoton 3–3
Továbbjutott: a Videoton, 5–3-as összesítéssel
JÚLIUS 6.
17.30: Jelgava (lett)–Ferencváros (Tv: M4 Sport)
20.30: Vasas–Beitar Jeruzsálem (izraeli) (Tv: M4 Sport)


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik