El: belga játékvezetők a Honvéd és a Vidi visszavágóján

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.28. 15:04
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) az Európa-liga-selejtezők 1. fordulójának visszavágóira is elkészítette a játékvezetői küldést. Mind a Videoton, mind a Bp. Honvéd belga bírót kapott.

Míg a Videoton és a Bp. Honvéd első meccsét (a montenegrói Mladoszt Podgorica és Cselik Niksics ellen) svéd játékvezető vezeti, addig a visszavágókon is azonos nemzetbeli bírók működnek közre.


A Videoton podgoricai meccsét Jérome Efong Nzolo vezeti. A Charleroi-ban élő Nzolo gaboni származású, 1995-ben érkezett Belgiumba, hogy elektromechanikai tanulmányokat folytasson. A jelenleg szociális munkásként ténykedő Efong Nzolo 2005-ben lett élvonalbeli kerettag, 2008 óta pedig a nemzetközi színtéren is közreműködik. 2009-ben az U19-es Eb-n vezetett, tavaly és idén pedig a touloni nemzetközi ifjúsági tornán. Belgiumban négyszer volt az év játékvezetője, 2007-ben, 2008-ban, 2009-ben és 2013-ban.

A Honvéd Cselik Niksics elleni meccsét Jonathan Lardot vezeti. A 29 éves adminisztrátor rendkívül gyorsan, mindössze négy élvonalbeli meccs után FIFA-kerettag lehetett. Ez lesz pályafutása második nemzetközi kupamérkőzése. Június hetedikén ő vezette azt az U21-es Eb-selejtezőt, amelyen a magyar válogatott 2–1-re legyőzte Albániát

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik