Négyből harmadszor? A dél-európai mágia segíthet az El-ben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.02. 14:10
null
Eduardo Salvio (balra) harmadszor nyerhet Európa-ligát, de ehhez a Benficának meg kell fordítania a Fener elleni párharcot (Fotó: Acrtion Images)
Ma este a labdarúgó Európa-ligában is kialakul a döntő párosítása. A Basel a Chelsea, a Benfica a Fenerbahce elleni visszavágóra készül egygólos hátrányból.

Habár még nincs meg a döntő párosítása, a 22 esztendős Eduardo Salvio elég nagy lehetőség kapujában áll: négy idényen belül harmadszor nyerheti meg az Európa-ligát.

A 22 esztendős argentin válogatott szélső 2010-ben és tavaly az Atlético Madrid játékosaként diadalmaskodott, ezúttal pedig a Benficával próbálja megnyerni a sorozatot, amihez első lépésként persze a török Fenerbahce elleni párharcot kell(ene) megnyerni 0–1-ről indulva.

Bár abból kiindulva, hogy az Európa-liga legutóbbi (avagy első) három kiírásában egyaránt dél-európai klubcsapat győzött (sorrendben: Atlético, Porto, Atlético), nincs más lehetőség a Benfica első helyén kívül. Legalábbis statisztikailag.

Eközben a másik ágon a Chelsea a 2–1-re megnyert első meccs után készül a Basel ellen, és minden esélye megvan a továbbjutásra, hacsak a José Mourinho érkezése körüli pletykák nem zavarják meg a londoni csapatot.

EURÓPA-LIGA, ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Chelsea (angol)–Basel (svájci)

London, Stamford Bridge; 21.05 (tv: Story 4). V: Eriksson (svéd)
Az első mérkőzésen: 2–1

Benfica (portugál)–Fenerbahce (török)
Lisszabon, Estádio da Luz; 21.05 (tv: Digi Sport 1). V: Lannoy (francia)
Az első mérkőzésen: 0–1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik