Sousa: A hihetetlen győzni akarás miatt nem figyeltünk eléggé

Vágólapra másolva!
2012.09.21. 09:26
null
Sousa szerint a Videoton megmutatta, hogy versenyképes (Fotó: Action Images)
A Videoton 3–0-ra elveszítette az első mérkőzését az Európa-liga főtábláján, de a magyar csapatot irányító Paulo Sousa szerint nincs ok a csalódottságra, mivel a fehérváriak bizonyították, hogy versenyképesek ezen a szinten is. A genkiek mestere, Mario Been úgy nyilatkozott, csalódott lett volna, ha együttese csak egy góllal nyer.

Paulo Sousa, a Videoton vezetőedzője a vesztes mérkőzés után úgy nyilatkozott, játékosai talán túlságosan is meg akarták szerezni az egyenlítő gólt a második félidő hajrájában, ezért nem koncentráltak eléggé a védekezésre.

A JÁTÉKOSOK MONDTÁK
Tóth Balázs: „Jó szembesülni azzal, hogy szeretnek a genki szurkolók, de úgy érzem, több volt ebben a mérkőzésben. Az első hetven percben teljesen pariban voltunk, és a második félidő elején volt egy nagyon jó huszonöt percünk, amikor benne volt a játékban, hogy tudunk egyenlíteni. Sajnos picit sokat kockáztattunk, a második gól pedig megfogta a csapatot – mondta Tóth a találkozót közvetítő Story4-nek. – Három szép évet töltöttem itt el, jólesik, hogy ilyen szívesen látnak. Vossennel nagyon jóban voltam, amikor itt játszottam, jó kapcsolatot ápolunk a mai napig is.”
Jelle Vossen: „Megmutattuk, hogy érettek vagyunk, és türelmesen játszottunk, mivel az ellenfél szilárdan védekezett. Muszáj volt kivárnunk a megfelelő pillanatot. A második félidőben a Videoton kinyílt, és így lehetőségünk volt kihasználni az üresen hagyott területeket. Végig koncentráltunk, és hatékonyak voltunk. Ez a győzelem önbizalmat ad nekünk, ezt jó lenne megtartani a következő, svájci meccsre is. Bízom benne, hogy harcban leszünk a második helyért.
Julien Gorius: „Egy védekező csapat ellen mindig nehéz játszani, de sikerült három gólt szereznünk, és egyet sem kaptunk. Elégedettek vagyunk. Ez a siker önbizalmat ad a folytatásra. Bár a Basel és a Sporting BL-tapasztalattal bír, meglephetjük őket.”

„Hetven percig egyenrangú ellenfelei voltunk a Genknek, helyzetekig is eljutottunk. Voltak apróbb kihagyások, egy ilyen után kaptuk a gólt, de azon kívül sok lehetősége nem volt a hazai csapatnak. A második félidő elején nagy nyomást gyakoroltunk a Genkre, húsz-huszonöt percig komoly fölényben futballoztunk, közel voltunk az egyenlítéshez. A félidő felétől a játékosokat talán túlságosan is vitte előre a szívük, így kicsit fegyelmezetlenebbül játszottak, s a hajrában a hihetetlen győzni akarás azt eredményezte, hogy kevésbé koncentráltunk" – olvasható Paulo Sousa nyilatkozata a vidi.hu-n.

„Voltak hibáink, de bebizonyítottuk, hogy versenyképesek vagyunk ezen a szinten is. Az eredmény miatt természetesen csalódott vagyok, mert nem érdemeltünk ilyen különbségű vereséget, a mai meccsből ugyanakkor nagyon sokat tanulhatunk. Most a legfontosabb, hogy a játékosok regenerálódását gyorssá tegyük, ám ezúttal a fizikai mellett a mentális regenerálódásra is nagy hangsúlyt kell fektetnünk, hogy a vasárnapi bajnoki mérkőzésen eredményesek tudjunk lenni" – tette hozzá a portugál szakember.

A Genket irányító Mario Been a győzelem után elmondta, nem lett volna elégedett, ha csak egy góllal győznek otthon a fehérváriak ellen.

„A találkozó előtt azt mondtam, jó lenne nyerni az első Európa-liga-mérkőzésen, boldog vagyok, hogy sikerült. Az elején nem tudtuk áttörni a Videoton védelmét, de türelmesen játszottunk, és ez végül meghozta az eredményét. A második gól nagyon jókor jött, a harmadik pedig a hab volt a tortán. Végig domináltunk, az első gól után már nem volt olyan nehéz a győzelmet megszerezni. Az elején magas labdákkal próbálkoztunk, azonban rájöttünk, hogy ez nem vezet eredményre, a talajon jobbak vagyunk. Sok helyzet kimaradt a három null ellenére is, így azt kell, hogy mondjam, a játék képe alapján csalódott lettem volna, ha végül csak egy nullra nyerünk" – mondta Mario Been az összecsapás után.

GENK–VIDEOTON 3–0

„EZ A VERESÉG SEMMIT NEM JELENT A JÖVŐRE NÉZVE”
EURÓPA-LIGA
G-CSOPORT, 1. FORDULÓ
KRC GENK (belga)–VIDEOTON (magyar) 3–0
Genk, Cristal Arena, 15 000 néző. V: Duhamel (francia)
GENK: Van Hout – Dani Fernández (Nadson, 77.), Koulibaly, Simaeys, Hamalainen – Buffel, Gorius, Hyland, Joseph-Monrose (Plet, 81.) – Vossen (Kumordzi, 86.), De Ceulaer. Vezetőedző: Mario Been
Kispad: Wertelaers (k.), Tshimanga, Barda, Nwanganga
VIDEOTON: M. Bozsovics – Brachi, P. Vinícius, Caneira, Stopira – Mitrovics, Tóth B. (Kovács I., 66.) – F. Oliveira (Gyurcsó, 58.), Sándor Gy., Walter Lee – Torghelle (Nikolics N., 72.). Vezetőedző: Paulo Sousa
Kispad: Tujvel (k.), Kaká, Szolnoki, Renato Neto
Gólszerző: Vossen (22.), Buffel (78.), De Ceulaer (90.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik