A Győr cseréi hozták össze a továbbjutást érő gólt Grúziában

Vágólapra másolva!
2008.07.31. 17:14
Az UEFA-kupa selejtezőkörének 1. fordulójában a Győr a grúz Zesztafoni elleni visszavágón 2–1-re győzött, így 3–2-s összesítéssel kiharcolta a továbbjutást. A gólnélküli első félidőt követően a grúzok megszerezték ugyan a vezetést, de az ETO gyorsan egyenlített, majd a csereként beálló játékosai a győztes gólt is összehozták.
Kovács I Zoltán (fehérben) gólpasszal vette ki a részét az ETO győzelméből
Fotó: Németh Péter (archív)
Kovács I Zoltán (fehérben) gólpasszal vette ki a részét az ETO győzelméből
Kovács I Zoltán (fehérben) gólpasszal vette ki a részét az ETO győzelméből
Fotó: Németh Péter (archív)
Kovács I Zoltán (fehérben) gólpasszal vette ki a részét az ETO győzelméből

Győri lövésekkel kezdődött a találkozó, de Tokody Tibor szabadrúgása és Mario Bicak 13 méteres próbálkozása sem hozta a szívbajt a Zesztafoni stadionját megtöltő négyezer nézőre.

A folytatásban is inkább a győriek játszottak kezdeményezőbben, de igazán nagy veszélyt nem jelentettek a hazai kapura. A zöld-fehérek csatáraihoz általában nem jutott el a labda, az utolsó passzokba rendre hiba csúszott.

Tokody Tibor és Mario Bicak volt a legaktívabb a vendégek közül, ami a kapura lövést illeti, míg a Zesztafoni egyetlen említésre méltó próbálkozása a kameruni Eric Romeo Tchassem nevéhez fűződött, de az afrikai légiós 27 méteres emelését Szasa Sztevanovics magabiztosan hárította.

A grúz csapat játékán látszott, hogy nem feltétlenül kell gólt szerezniük a továbbjutáshoz, szemmel láthatóan megelégedtek azzal, hogy őrzik a számukra megfelelő gólnélküli döntetlent.

A második negyvenöt perc egy gyors gólváltással kezdődött.

Jobb oldali szögletet csavart középre Gilvan Gomes Vieira az 52. percben, amit Beka Gociridze csúsztatott meg, és a győri védők már csak a gólvonal mögül tudták kivágni a labdát. 1–0.

Nem tartott sokáig azonban a hazaiak öröme, mert a következő percben szép győri támadás végén Jäkl Antal 10 méteres csukafejessel egyenlített Nikolov Balázs jobb oldali beadását követően. 1–1.

A gyors egalizálás után kettőt cserélt Egervári Sándor, és milyen jól tette! A frissen beállt Kovács I Zoltán és Pákolicz Dávid ugyanis hamar összehozott egy újabb vendég gólt.

Kovács a bal összekötő helyéről tálalt csapattársa elé, aki 8 méterről laposan a jobb alsóba lőtt. 1–2

Felpörögtek tehát az események, de ezt egyáltalán nem bántuk, hiszen így a Zesztafoninak már két gólt kellett volna rúgnia a továbbjutáshoz.

Erre megkapták az esélyt, hisz Pintér Attila megkapta második sárga lapját is a 80. percben, de a emberelőnnyel sem tudott élni a Zesztafoni.

Olyannyira nem, hogy Kovács I Zoltán tovább növelhette volna a magyar előnyt, de ziccerben rosszul találta el a labdát, így a kapus megfogta 8 méteres lövését.

A végén még Ucha Lobzsanidze is a kiállítás sorsára jutott, de ez már nem osztott, nem szorzott, az ETO idegenbeli győzelmével továbbjutott.

UEFA-KUPA-SELEJTEZŐ


Helyszín: Zesztafoni
Nézőszám: 4000
Játékvezető: Anasztaziosz Kakosz
Asszisztensek: Konsztantinosz Dalasz, Szpirosz Trifonosz (görögök)

A KEZDŐCSAPATOK
FK ZESZTAFONI GYŐRI ETO FC
R. Khaszvadze Sztevanovics
Todua Nikolov
Boyomo Supics
Lobzsanidze Bank
Vieira Pintér
Dausvili Koltai
Tchassem Jäkl
Dzarija Józsi
Oniani Bicak
Gociridze Bajzát
Gelasvili Tokody
Vezetőedző: Vezetőedző:
Temur Maharadze Egervári Sándor

Gólszerző: Gociridze (52.), ill. Jäkl (53.), Pákolicz (67.)
Csere: Dzarija helyett Kvaskvadze (62.), Tchassen h Ionanidze (74.), Oniani h. Dos Santos (82.), ill. Nikolov helyett Kovács I Zoltán és Józsi h. Pákolicz (mindkettő az 55. percben), Bajzát h Kovács II Zoltán (72.)
Sárga lap: Lobzsanidze (13.), Dausvili (56.), Ionanidze (76.), ill. Pintér (18.), Józsi (40.)
Kiállítva: Lobzsanidze (92.), ill. Pintér (80.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik