A Leverkusen gálaelőadással lépett tovább a legjobb 16 közé

Vágólapra másolva!
2008.02.21. 19:05
Az UEFA-kupában magabiztosan lépett tovább a Leverkusen a nyolcaddöntőkbe, miután 5-1-re gázolta a Galatasarayt. Az együttes karmestere a bosnyák Szergej Barbarez volt, aki két góllal és remek játékkal vette ki a részét a fölényes győzelemből. A „gyógyszergyáriak” a Hamburggal találkoznak a legjobb 16 között, gólnélküli döntetlenjük a továbbjutást érte a Zürich ellen.
Barbarez (jobbra) ezúttal is a Leverkusen karmestere volt
Reuters
Barbarez (jobbra) ezúttal is a Leverkusen karmestere volt
Barbarez (jobbra) ezúttal is a Leverkusen karmestere volt
Reuters
Barbarez (jobbra) ezúttal is a Leverkusen karmestere volt

A Galatasaray úgy utazott Németországba, hogy nem sikerült előnyt szereznie az otthoni találkozón, ugyanis Isztambulban csak gólnélküli döntetlent értek el a Leverkusennel.

A visszavágón már a mérkőzés elején eldöntötték a továbbjutás sorsát a „gyógyszergyáriak”, hiszen a játékrész első felében három góllal terhelték meg a törökök kapuját.

A találatok sorát Barbarez nyitotta, négy méteres fejese kötött ki a hálóban. A bosnyák a 22. percben növelte háromgólosra a Leverkusen előnyét, ugyanis előtte még Kiessling is bevette Orkan Usak hálóját, aki Schneider kiváló passzával ugrott ki, és helyezett a kapufa mellé.

Az eredmény csalódást okozott a vendégszurkolóknak, akik nagy számban látogattak ki a stadionba, lévén hatalmas török kisebbség él Németországban.

A hazaiak ezután némileg visszavettek a tempóból, és nem szerették volna mindenáron kiütni az isztambuliakat. A szünetig nem is változott már az állás.

A fordulás után Kiessling került ziccerbe, lövését azonban Usuk hárította.

A negyedik gólt Karim Haggui szerezte közvetlen közelről, egy kapusról kipattanó labdára rajtolt rá elsőként.

Az ötödik találat Bernd Schneider nevéhez fűződik, magabiztosan értékesítette a csapata számára jogosan megítélt büntetőt.

A szépítés három perccel a vége előtt jött össze a vendégeknek, Ahmed Barusso tizenegyesből, a továbbjutást azonban nem befolyásolta a találat.

Ezzel egyidőben a Hamburg a Zürichhel küzdött meg a továbbjutásért, és előnyös helyzetből várhatták a mérkőzést a németek.

Az első összecsapást 3-1-re nyerték a kikötővárosiak Svájcban, így sok izgalmat nem tartogatott a második találkozó.

Nem is kerültek sokszor gólhelyzetbe egyik együttes csatárai sem, és az első félidőben kevés izgalomra volt okuk a nézőknek, ami nem változott a második játékrészben sem.

A Leverkusen és a Hamburg továbbjutásának eredményeképpen házirangadóra kerül sor a nyolcaddöntőben, mivel a két továbbjutó német együttes egymással találkozik a legjobb 16 között.

UEFA-KUPA

A LEGJOBB 32 KÖZÖTT
Leverkusen-Galatasaray 5-1 (Barbarez 12., 22., Kiessling 14., Haggui 55., Schneider 61. – tizenegyesből, ill. Barusso 87. – tizenegyesből)
Hamburg-Zürich 0-0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik