Továbbra is eredményes Dzsudzsákkal a PSV, két góllal nyert

Vágólapra másolva!
2008.02.13. 22:57
A Dzsudzsák Balázst soraiban tudó PSV Eindhoven az első félidőben szerzett két góllal nyert 2-0-ra a Helsingborg ellen a labdarúgó UEFA-kupában, a nyolcaddöntőbe kerülésért zajló párharc első mérkőzésén. Juhász Roland szintén végig a pályán volt a Girondins Bordeaux-t 2-1-re legyőző Anderlechtben, míg Tőzsér Dániel nem lépett pályára az AEK Athén-Getafe (1-1) összecsapáson.
Dzsudzsák ismét győztes csapatban szerepelt
Dzsudzsák ismét győztes csapatban szerepelt
Dzsudzsák ismét győztes csapatban szerepelt
Dzsudzsák ismét győztes csapatban szerepelt

Dzsudzsák Balázs az év eleje óta szerepel a holland bajnokcsapatban, azóta a PSV nem szenvedett vereséget. Az UEFA-kupa szerdai napján sem forgott veszélyben a korábbi BEK-győztes 2008-as „makulátlansága”, hiszen gyorsan eldöntötte a találkozó sorsát.

Az 5. percben a magyar szélső végzett el szögletet, röviddel később pedig Lazovics ellen követett el sárga lapot és büntetőt érő szabálytalanságot Andersson. A 11-est Simons értékesítette, megadta a megfelelő alaphangot.

A PSV a folytatásban is sokkal aktívabb volt, igaz a 13. percben Omotoyossi próbálkozását a hazai kapusnak, Gomesnek kellett hárítania. Röviddel később ugyanezt a párharcot láthatta a közönség, az „eredmény” sem változott.

A következő negyedórában kisebb helyzetek alakultak ki, majd a 33. percben Lazovics is betalált, kialakítva a 2-0-s végeredményt. A csatár Afellay próbálkozása után a kapusról kipattanó labdát juttatta a kapuba.

A szünetig nem változott az állás, a fordulás után pedig már Dzsudzsák is aktívabbá vált. A magyar futballista azonban társaihoz hasonlóan nem élt a lehetőségekkel, igaz, a Helsingborg sem tudott szépíteni. Az uefa.com olvasói Dzsudzsák Balázst választották a mérkőzés legjobbjának.

Brüsszelben a második félidőben láthattak igazi nagy csatát a drukkerek és a végén örülhettek. Pedig a 69. percben Jussie 11-esből a Girondins Bordeaux-nak szerzett vezetést, de Polak (79.) és Mpenza (95.) megfordította a mérkőzést.

UEFA-KUPA, A NYOLCADDÖNTŐBE JUTÁSÉRT, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK

  • Werder Bremen (német)-SC Braga (portugál) 3-0 (Naldo 4., Jensen 27., Almeida 94., 11-esből)
  • Brann Bergen (norvég)-Everton (angol) 0-2 (Osman 59., Anichebe 88.)
  • AEK Athén (görög)-Getafe (spanyol) 1-1 (Blanco 94., illetve de la Red 86.)
  • Galatasaray (török)-Bayer Leverkusen (német) 0-0
  • Zenit (orosz)-Villareal (spanyol) 1-0 (Pogrebnyak 63.)
  • PSV Eindhoven (holland)-Helsingborg (svéd) 2-0 (Simons 6., 11-esből, Lazovics 33.)
  • Glasgow Rangers (skót)-Panathinaikosz (görög) 0-0
  • Anderlecht (belga)-Girondins Bordeaux (francia) 2-1 (Polak 79., Mpenza 95., illetve Jussie 69., 11-esből)
  • Olympique Marseille (francia)-Szpartak Moszkva (orosz) 3-0 (Cheyrou 62., Taiwo 68., Niang 78.)
  • Sporting Lisboa (portugál)-Basel (svájci) 2-0 (Vukcevic 8., 58.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik