A Tőzsér Dániellel felálló athéniak két döntetlen után végre nyertek

Vágólapra másolva!
2007.12.05. 22:50
A Tőzsér Dánielt 90 percen át soraiban tudó AEK Athén két döntetlen után végre győzni tudott az UEFA-kupa csoportkörének 4. fordulójában, a C jelű kvintettben. A görög bajnokság éllovasának Tam Nsaliwa kaparta ki a gesztenyét, aki a 46. percben döntötte el a találkozót. A Panatinaikosz már korábban továbbjutott, a legjobb 32 közé verekedte magát újabb öt csapat.
Tőzsér és Rivaldo (képünkön) is mindent megtett a sikerért, a győztesgólt Tam Nsaliwa szerezte
Reuters
Tőzsér és Rivaldo (képünkön) is mindent megtett a sikerért, a győztesgólt Tam Nsaliwa szerezte
Tőzsér és Rivaldo (képünkön) is mindent megtett a sikerért, a győztesgólt Tam Nsaliwa szerezte
Reuters
Tőzsér és Rivaldo (képünkön) is mindent megtett a sikerért, a győztesgólt Tam Nsaliwa szerezte

Moretto - Ramos Silva, Dellasz, Arruabarrena, Geraldo Alves - Tőzsér - Nsaliwa, Manu - Rivaldo - Blanco, Liberopulosz. Ebben az összeállításban várta az AEK Athén a kezdő sípszót a Mlade Boleslav elleni összecsapást Csehországban.

A görögöknek égetően nagy szükségük volt a három pontra, offenzív futballt ígértek. Ennek megfelelően mentek előre becsületre, diktálták a tempót, irányították a játékot. Rivaldo csak helyzetekig jutott, Tam Nsaliwa viszonmt gólt lőtt. Erre a találatra nem érkezett hazai oldalról érdemi válasz, így teljesítette a küldetést az AEK.

Az előző játéknapon arany betűkkel írta be nevét a futball nagykönyvébe a holland AZ. A németalföldi kisváros a méltán nemzetközi hírű sajtpiaca után labdarúgócsapatával is büszkélkedhet: a görög Larisza elleni 1-0-s hazai sikerrel megdöntötte az Ipswich Town rekordját: a legtöbb veretlenül megvívott európai kupameccsel, szám szerint 32 találkozóval.

A holland együttes a csúcsjavítás után újult erővel utazott Németországba, a Nürnberghez. Az alkmaariak otthonuktól távol sem játszottak alárendelt szerepet, nyílt sisakos küzdelemre kényszerítve a Bundesligában kiesési gondokkal küszködő házigazdát. A 29. percben Demy De Zeeuw révén a vezetést is megszerezték a vendégek.

Egészen a hajráig a hollandoknak állt a zászló, de a végjátékban érkezett Marek Mintal és két perc alatt fordított. Előbb a 83., majd a 85. percben is eredményes volt.

A Panatinaikosz már korábban továbbjutott, a szerdai játéknapon újabb öt csapat, az Everton, az Atletico Madrid, a Hamburg, Villarreal és a Basel is biztosította legjobb 32 között.

UEFA-KUPA

4. FORDULÓ, EREDMÉNYEK:
A-CSOPORT:
Everton Zenit 1-0 (Cahill 85.)
Nürnberg-Alkmaar 2-1 (Mintal 83., 85., ill. Zeeuw 29.)
B-CSOPORT:
FC Copenhagen-Atletico Madrid 0-2 (Simao 21., Agüero 62.)
Panatinaikosz-Lokomotiv Moszkva 2-0 (Szalipingidisz 70., 74.)
C-CSOPORT:
Mlada Boleslav-AEK Athén 0-1 (Nsaliwa 46.)
Villarreal-Elfsborg 2-0 (Tomasson 2., 51.)
D-CSOPORT:
Basel-Brann Bergen 1-0 (Carlitos 40.)
Dinamo Zagreb-Hamburg 0-2 (De Jong 88., Trochowski 90.-11-esből)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik