Tőzsérék a Fiorentinát fogadják, Sáfárék a Helsingborghoz látogatnak

Vágólapra másolva!
2007.11.29. 16:16
Az UEFA-kupa C csoportjában rangadót rendeznek csütörtök este: Athénban a Tőzsér Dánielt és Rivaldót is foglalkoztató AEK az olasz Fiorentinával csap össze. A H csoport magyar érdekeltségű csapata, Sáfár Szabolcs együttese, az Austria Wien Svédországba látogat, ahol a Helsingborg vendége lesz.
Tőzsérék egy döntetlennel várják a harmadik fordulót
Imago
Tőzsérék egy döntetlennel várják a harmadik fordulót
Tőzsérék egy döntetlennel várják a harmadik fordulót
Imago
Tőzsérék egy döntetlennel várják a harmadik fordulót

Csütörtökön folytatódnak az UEFA-kupa küzdelmei. Általános vélekedés, hogy a csoportmeccses rendszerben zajló sorozat ebben a szakaszában még kevés izgalomra ad okot, ennek ellenére már csütörtökön is lesznek érdekes összecsapások (ez a kifejezés talán még nem túlzó…) a kontinens különböző stadionjaiban. Az egyik ilyen párharcnak ráadásul magyar szereplője is lehet.

A C csoportban az AEK Athén ellenfele Olaszországból érkezik, a Fiorentina alighanem az egyik legkeményebb dió lesz a Tőzsér Dánielt is foglalkoztató sárga-feketék számára. A Fiorentina ugyanis már két meccsen van túl (a spanyol Villarreal ellen 1–1-es döntetlent játszott, a svéd Elfsborgot 6–1-re kiütötte), s ezeken bizonyította: jó esélye van a csoportelsőségre és a továbbjutásra. Otthonában azonban mindenkire veszélyes lehet az AEK, amelyben várhatóan szerepet kap a magyar válogatott középpályása is.

Mindenképpen ott lesz a pályán viszont Vitor Borba Ferreira, azaz Rivaldo! A brazil világbajnok az AEK Athén legutóbbi, OFI elleni meccsén egy góllal és egy gólpasszal vette ki a részét a 4–0-s győzelemből. Az AEK egy ponttal áll a C csoport harmadik helyén, de a Fiorentina legyőzésével máris az élre kerülhetne.

Az F csoportban éllovas Bayern Münchenre ismét egy olyan találkozó vár, amelyen elviekben ,,csak” a papírformát kellene igazolnia. Ez még akkor is igaz, ha a német együttes idegenben lép pályára, elvégre ellenfele a portugál Braga lesz, amely cseppet sem tetszik verhetetlen ellenfélnek egy Bayern szintű csapatnak. A bajoroknál sérülés és betegség miatt Martín Demichelis, Lukas Podolski és Daniel van Buyten is hiányzik majd.

Korábbi válogatott kapusunknak, Sáfár Szabolcsnak nem lesz könnyű dolga, hiszen a hazaiak csatársorában ott lesz Henrik Larsson. A Barcelonával 2006-ban Bajnokok Ligáját nyerő, azt követően a Manchester Unitedben is megforduló svéd klasszis eddig öt gólt szerzett (ebbe beletartoznak a selejtezők során elért találatok is), s ezzel a görög Dimitriosz Papadopuloszszal holtversenyben vezeti a góllövőlistát.

UEFA-KUPA, CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ:

A CSOPORT:
Zenit St. Petersburg - Nürnberg
Alkmaar - Larissza

B CSOPORT:
Lokomotiv Moszkva - FC København
Atlético Madrid - Aberdeen

C CSOPORT:
Elfsborg - Mladá Bolesláv
AEK Athén - Fiorentina

D CSOPORT:
Hamburger SV - Rennes
Brann Bergen - Dinamo Zagreb

E CSOPORT:
Sparta Praha - Szpartak Moszkva
FC Zürich - Toulouse

F CSOPORT:
Braga - Bayern München
Bolton Wanderers - Arisz Szaloniki

G CSOPORT:
Getafe - Hapoel Tel Aviv
Tottenham - Alborg

H CSOPORT:
Panioniosz - Galatasaray
Helsingborg - Austria Wien
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik