Idén első pontját rakhatja fel az i-re a Sevilla az UEFA-kupában

K.E. K.E.K.E. K.E.
Vágólapra másolva!
2007.05.16. 15:34
A Sevilla hét évvel ezelőtt még a másodosztályban szerénykedett, ám már akkor köztudott volt, azért az nem az ő szintjük, oda csak átszállójegyet váltottak. A csapat 2001-ben vissza is jutott az élvonalba, majd egyre markánsabb eredményekkel jelentkezett, egy évvel ezelőtt már címet is nyertek, méghozzá a nemzetközi porondon.
Alves és Luis Fabiano (mindkettő Sevilla) pózol a glasgowi repülőtéren
elmundo.es
Alves és Luis Fabiano (mindkettő Sevilla) pózol a glasgowi repülőtéren
Alves és Luis Fabiano (mindkettő Sevilla) pózol a glasgowi repülőtéren
elmundo.es
Alves és Luis Fabiano (mindkettő Sevilla) pózol a glasgowi repülőtéren

Egy éve az UEFA-kupa eindhoveni döntőjében 4-0-lal intézték el az angol Middlesbrough csapatát. A papírforma és minden egyéb észérv az idei sorozatban is döntőbe jutó Sevilla címvédése mellett szól, akik őket ebben próbálják megakadályozni, azok a szintén spanyol Espanyol játékosai lesznek.

A Sevilla közelmúltjáról szót ejtve nem mehetünk el anélkül, hogy meg ne említsük: az eltelt évek során olyan játékosok pallérozódtak, majd távoztak a dél-spanyolországi klubtól, mint José Antonio Reyes, Sergio Ramos, Javier Saviola vagy éppen Julio Baptista. Egyikük távozása sem okozott törést hosszútávon a klubnál.

A Sevilla a szezont a Barcelona elleni, 3-0-ra megnyert Szuperkupa-döntővel kezdte, amely egyben jeladás is volt a szezon előtt a két klub részéről. Mármint a katalánok szenvedéséről - természetesen szigorúan önmagukhoz, vagyis az elmúlt két és fél szezonban mutatott játékukhoz és eredményeikhez képest -, illetve a Sevilla elismerésre méltó, többfrontos helytállásáról.

Szavazás

Ki nyeri 2007-ben az UEFA-kupát?

Írja be az itt látható számot!
Az andalúzok döntőbe jutottak a Spanyol Kupában - ellenfelük a Barcát búcsúztató Getafe lesz -, négy fordulóval a bajnokság vége előtt versenyben vannak az aranyéremért, esélyük a végső győzelemre csak picivel kevesebb, mint a Real Madridé, vagy éppen a gránátvörös-kékeké.

Juande Ramos kezdőcsapata félelmetes, lehengerlő tempójú és stílusú támadófutballra képes, amely eredménnyel is párosul. Ami mégis az Espanyol sikere mellett szólhat, az viszont éppen ez a többfrontos helyállás okozta lelki, de még inkább fizikai fáradtság a sevillaiaknál.

A Sevilla kerete ugyanis nem olyan erős, mint az európai sztárkluboké, éppen ezért, mivel húzóembereiknek nincs házon belül alternatívája, ez olykor visszaüt. Tudásuk, játékuk alapján, a két spanyol nagycsapat bukdácsolását kihasználva utcahosszal vezethetnének hazájuk bajnokságban, de időközben bizony őket is érték kellemetlen meglepetések.

---- A ---- A
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik