„Akár nyerhetünk is” – Bognár György a Paks Kl-meccse előtt

SOMOGYI ZSOLTSOMOGYI ZSOLT
Vágólapra másolva!
2024.07.25. 10:12
Bognár György biztos benne, hogy paksi csapata jó mérkőzést játszik csütörtök este a ciprusi élvonalban legutóbb ezüstérmet szerző AEK Larnacával (Fotó: Árvai Károly)
Megtartotta hivatalos sajtótájékoztatóját a Paksi FC az AEK Larnaca elleni csütörtöki Konferencialiga-selejtező előtt, Bognár György vezetőedző elmondta, számukra voltaképpen most kezdődik az európai kupakaland.

VÁLTOZÁSOK A MÉRKŐZÉS ELŐTT. A csütörtöki, AEK Larnaca elleni Konferencialiga-selejtezőt megelőzően kedden vált hivatalossá: Könyves Norbert Paksról a Vasashoz szerződik, és fordított útvonalon közlekedve Zimonyi Dávid Angyalföldről megérkezett Bognár György vezetőedző csapatához. A szerdai edzésen már részt is vett az új szerzemény, de persze nem lehet ott a ciprusiak elleni összecsapáson. Hiányzott a tréningről Silye Erik, aki a nagyszebeni visszavágón (a Corvinul Hunedoara vendégeként ugyan 2–0-ra nyert a tolnai együttes, a hazai 0–4 után nem volt elég a továbbjutáshoz) ráesett a derekára, rá nem számíthat a szakmai stáb.

„Azt mondhatom, hogy most kezdődik számunkra a nemzetközi kupasorozat – fogalmazott a szerdai sajtótájékoztatón Bognár György. – A Corvinul elleni hazai Európa-liga-selejtező edzőmeccs jelleget öltött, nem úgy nézett ki, mint egy európai kupatalálkozó. A visszavágón szerintem bizonyítottuk, hogy jobbak vagyunk a vajdahunyadiaknál, de a futball ilyen: elrontottuk az első meccset, és kiesés lett a vége."     

A paksi stadion sajtótermében megtartott eseményen ciprusi újságírók is ott voltak, ők arra voltak kíváncsiak, Bognár György milyennek látja az ellenfelet.

„Nagyjából képben vagyunk a ciprusi bajnokságot illetően. Nyilvánvalóan élcsapat a Larnaca, az utóbbi években rendszeresen a bajnoki címért küzd, jó eredményeket ér el, a nemzetközi kupában is van rutinja, biztos vagyok benne, hogy jó mérkőzést játszunk.”    

A következő kérdés a szigetországi sajtó részéről az AEK-et erősítő Gyurcsó Ádámra vonatkozott.

„Ádámot gyerekkora óta ismerem – mondta Bognár György. – Nagyszerű játékos, sokat jelent, hogy immár évek óta itt, ebben a klubban futballozik, ez azt jelzi, hogy még mindig jól teljesít.”     

Lapunk arra volt kíváncsi, hogyan érinti az öltözőt Könyves Norbert távozása, aki a Corvinul ellen kétszer is a kapuba talált, de az egyik gólját les miatt nem adták meg.

„Felkészültünk erre a forgatókönyvre. Őt már korábban elbúcsúztattuk, de amikor Hahn János kórházba került júniusban, megbeszéltük vele: maradjon még, segítsen ki bennünket, hosszabbítson azzal a kikötéssel, hogy ha olyan ajánlatot kap, amely megfelel neki, távozhat. Ez történt, a Vasasnak igent mondott, mi pedig tartottuk magunkat a megállapodáshoz.”     

A sajtótájékoztató végén az egyik ciprusi kolléga azt kérdezte: mi történt a Pakssal a vajdahunyadiak ellen hazai pályán?

„Ezt mi is szeretnénk tudni… – válaszolta Bognár György. – Szerintem jobbak vagyunk, mint a román gárda, mégis kiestünk. Papíron most az AEK erősebb nálunk, de az imént elmondottak alapján akár nyerhetünk is.”     

MINIINTERJÚ: Böde Dániel, a Paksi FC csatára
(Fotó: Koncz Márton)

– Mire számít?     
– Nehéz mérkőzésre – válaszolta Böde Dániel, a paksiak 37 esztendős csatára. – Nem nem mi vagyunk az esélyesek, de mindent megteszünk a jó eredmény eléréséért.

 

– Hogyan készülnek Gyurcsó Ádám ellen?     
– Az AEK Larnaca ellen készülünk, de persze jól ismerem őt, a válogatottban játszottunk egymás mellett. Erős ellenfél érkezik hozzánk, kíváncsiak vagyunk, mire leszünk képesek. Bosszantó egy magyar–román párharcból vesztesen kikerülni, ha az AEK ellen sikerül kicsikarni a továbbjutást, az sem feledteti a Corvinul elleni Európa-liga-kudarcot.

 

– Zimonyi Dávid kedden a Pakshoz igazolt a Vasastól, tud segíteni neki a beilleszkedésben?     
– Jó játékos, sokszor találkoztunk ellenfélként. Ragyogó közösség a miénk, aki ide nem tud beilleszkedni, talán nem is ide való.
 

– Megvan még a motivációja?     
– Persze, nagyon szeretek futballozni, remélem, még néhány évig a csapat segítségére leszek, nemcsak csütörtökön.

KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
20.00: Paksi FC–AEK Larnaca (ciprusi) (Tv: Duna World) – élőben az NSO-n!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik