„Ez hatalmas csalódás” – a Fiorentina edzője az Ekl-vereség után

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2024.05.30. 07:59
Vincenzo Italiano hatalmas csalódásként élte meg a vereséget (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, az Európa-konferencialiga döntőjében az Olympiakosz 1–0-ra győzte le a Fiorentínát. A mérkőzés után a két vezetőedző nem meglepő módon nagyon különböző hangnemben értékelt.

„Hatalmas örömöt és boldogságot érzek, hogy hozzájárultam ahhoz, hogy a csapat szurkolói így érezzék magukat – osztotta meg érzéseit az Olympiakosz Pireusz vezetőedzője, José Luis Mendilibar, akinek ez egymás után a második európai kupasikere, hiszen tavaly ő vezette Európa-liga győzelemre a Sevillát. – Boldog vagyok, hogy elértünk valamit, amit a klubunk még soha. Meg fogjuk ünnepelni rendesen, aztán elkezdünk dolgozni azon, ami ezután következik.”

A győztes gól szerzője és az Ekl mostani kiírásának gólkirálya, Ajub el-Kabi az egyéni teljesítménye helyett inkább a csapattársait emelte ki a találkozó utáni sajtótájékoztatón: 

„Ez nem csak az én érdemem, hiszen ezt mindannyian együtt nyertük meg. Mindent köszönök a csapattársaimnak és a szurkolóknak is. Közösen értük ezt el, egy családként.”

A Fiorentina trénre, Vincenzo Italiano a meccs után sokkal komorabb hangulatban nyilatkozott és kiemelte, sokkal fájdalmasabb úgy a vereség, hogy tavaly szintén a döntőben maradtak alul – akkor a West Ham Uniteddel szemben. 

„Másodjára is fájdalmas. Kiábrándító, mert ismét lehetőségünk volt gólokat szerezni és a srácok is megtettek mindent, amit csak tudtak. Nem hiszem, hogy megérdemeltük volna, hogy elveszítsük ezt a meccset. Ez óriási csalódás számomra” – fejtette ki Italiano. 

EURÓPA-KONFERENCIALIGA
DÖNTŐ
Olympiakosz Pireusz (görög)–Fiorentina (olasz) 1–0 (0–0, 0–0, 0–0) – hosszabbítás után
Athén, AEK Aréna, 26 842 néző. Vezette: Artur Soares Dias (portugál)
Olympiakosz: Colakisz – Rodinei, Recosz, Carmo, F. Ortega (Quini, 91.) – Hezze, V. Iborra – Fortunisz (Jovetics, 73.), Chiquinho (A. Horta, 78.), Podence (Maszurasz, 106.) – El-Kabi (El-Arabi, 120+2.). Vezetőedző: José Luis Mendilibar
Fiorentina: P. Terracciano – Dodo, Milenkovics, Martínez Quarta, Biraghi (Ranieri, 106.) – Arthur Melo (Duncan, 74.), Mandragora – Nicolás González (Beltrán, 106.), Bonaventura (Barák, 82.), Kouamé (Ikoné, 82.) – Belotti (Nzola, 59.). Vezetőedző: Vincenzo Italiano
Gólszerző: El-Kabi (116.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik