TCR World Tour: Michelisz harmadik a két piros zászlót is hozó uruguayi időmérőn

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2024.08.03. 21:25
Michelisz a top 3-ban zárta az időmérőt (Fotó: X/HMSGOfficial)
Yann Ehrlacher szerezte meg a pole pozíciót a TCR World Tour uruguayi időmérőjén, mögötte Mikel Azcona, valamint a magyar versenyző, Michelisz Norbert zárta a top 3-at.

Egy szabad hétvége után folytatódott a TCR World Tour 2024-es kiírása, a mezőny Brazília után Uruguay felé vette az irányt, ahol a szabadedzésekkel vette kezdetét az ötödik versenyhétvége programja. A versenyzőket vizes körülmények fogadták, az első tréningen Ma Csing-hua, míg a másodikon a hazai versenyző, Santiago Urruatia volt a leggyorsabb, míg az egyéni vb-összetettet vezető Michelisz Norbert a 30 kilogrammos pluszsúly ellenére ötödik és hatodik hellyel hangolt az időmérőre.

Az első próbálkozásokat követően Michelisz nevével kezdődött az időlista, a magyar pilótát Ma, Urrutia, Mikel Azcona, valamint Néstor Girolami követte az első ötösben, miközben Esteban Guerrieri és Marco Butti tíz perc elteltével sem rendelkezett még mért körrel. Előbbi a tizennegyedik, utóbbi a tizedik helyre lépett előre a mielőtt a piros zászlót lengették volna – a  megszakítást Enrique Maglione idézte elő, miután megcsúszott, és elakadt a pálya szélén. 

Szűk tízperces megállás után folytatódhatott a körözés. A vezetést rövidesen Ma vette át, mögé Girolami zárkózott fel, míg Michelisz visszaszorult a harmadik pozícióba. A negyedik helyen Azcona érkezett, míg az első ötös sorát Thed Björk tette teljessé, amikor újabb piros zászlós szakasz következett.

Ezúttal Thiago Vivacqua hibázott, és szállt a falba, ami a brazil számára a kvalifikáció végét jelentette, a többiek számára azonban folytatódott az összecsapás, bő kétperces hajrá következett a továbbjutásért. Ma maradt az élen, a második pozícióba Azcona ugrott előre, Michelisz a harmadik lett, majd Girolami, Yann Ehrlacher, Björk, Urrutia, Guerrieri, Juan Angel Rossi, illetve Pedro Cardoso zárta a top 10-et. Rajtuk kívül John Filippi és Matias Rossi jutott még tovább.

A második szakasz elején Ehrlacher foglalta el az első helyet, a francia mögött Girolami és Azcona érkezett, majd Björk és Michelisz tette teljessé az első ötöst. Ehrlacher-nél a folytatásban sem volt gyorsabb, így a vasárnapi főversenyt ő várhatja az élről. Mellőle Azcona rugaszkodhat el, míg a második sorban Michelisz és Girolami foglalhat majd helyet.

Az ötödik helyen Björk végzett, majd Urrutia, Guerrieri, Filippi, Cardoso és Ma zárta az első tízest. Mindez azt jelenti, hogy a kínai várhatja a pole pozícióból a piros lámpák kialvását a részben fordított rajtrácsos első futamon, míg a Hyundai magyar versenyzője a nyolcadik helyről indulhat.

Michelisz a harmadik helyének köszönhetően nyolc pontot szerzett, és tovább növelte az előnyét a közvetlen riválisa, Guerrieri előtt. 

Folytatás vasárnap 15 óra 10 perckor az első versennyel.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik