Tollaslabda: elmarad a németországi nemzetközi verseny

Vágólapra másolva!
2020.02.26. 15:22
A koronavírus-járvány miatt elmarad a jövő hétre tervezett német nyílt tollaslabda-bajnokság.

Jövő keddtől vasárnapig Mülheim an der Ruhr adott volna otthont a 170 ezer dollár összdíjazású versenynek, ám a német szövetség szerdai bejelentése szerint a járvány terjedése miatt „kiszámíthatatlan kockázatot jelentene a torna megrendezése az odalátogató nézők és sportolók számára”.„kiszámíthatatlan kockázatot jelentene a torna megrendezése az odalátogató nézők és sportolók számára”.

Számos ázsiai játékos indult volna a viadalon. Az előzetes jelentkezések alapján az olimpiai kvótáért harcban lévő magyar tollaslabdázók egyike – vagyis a riói olimpikon Sárosi Laura és a vasárnap Ugandában versenyt nyert Krausz Gergely – sem indult volna a német versenyen.

A járvány világszerte több mint 80 ezer embert fertőzött meg, a COVID-19 néven ismert kórokozónak már több mint 2700 halálos áldozata van. Németországban eddig 17-en kapták el a betegséget.

A sportágból az ezen a héten esedékes hajnani Kína Masterst elhalasztották, miután több játékos visszalépett, míg a vietnámi nemzetközi tornát márciusról júniusra tolták el. A Nemzetközi Tollaslabda Szövetség (BWF) ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy az Ázsia-bajnokságot meg tudják majd rendezni Vuhanban április második felében. Kína és Hongkong válogatottjai nem indultak a manilai csapat Ázsia-bajnokságon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik