Csányi Sándor, Vlagyimir Putyin és Marius Vizer (Fotó: www.ijf.org)

 

 
Budapestre költözik a Nemzetközi Dzsúdószövetség

Mint az az IJF hivatalos honlapján olvasható, a találkozón a felek szót ejtettek a cselgáncsot érintő témákról, beszélgettek a sportág fejlődéséről, valamint megvitatták a sport pozitív hatását a társadalomra. 

„Úgy vélem, a magyar kormánynak és Budapestnek köszönhetően gyönyörű székhellyel rendelkezik az IJF. Attól fogva, hogy megválasztották a szövetség új elnökét, rengeteg pozitív változás történt a cselgáncsban. A szabálymódosítások vonzóbbá tették a sportágat, rengeteg esemény kíséretében. A dzsúdó globális sportággá vált, a legmagasabb szintre jutott, lehetőségeket teremtve a sportolóknak. A szurkolók nevében is szeretném megköszönni a munkájukat” – idézi a nemzetközi szövetség honlapja Vlagyimir Putyint.

Marius Vizer, az IJF elnöke köszönetet mondott Putyinnak, hozzátéve, hogy a fejlődést csapatmunkával sikerült elérni. Csányi Sándor már arról beszélt, nagy megtiszteltetés számára, hogy részese lehet ennek a folyamatnak – az MLSZ első embere külön gratulált Putyinnak a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság kiváló lebonyolításához.