A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE (Fotó: Dömötör Csaba)


Ritter Árpád elmondta, nagyon fiatal női válogatottat láthatunk az Európa-bajnokságon: az U23-as csapat indul Dénes Mercédesszel kiegészülve. Kiemelte, a lányok nagyon tehetségesek, így legalább egy érmet és egy ötödik helyet mindenképp elcsípnének. Kitért arra is, milyen hatással volt a női válogatottra, hogy az ukrán csapattal edzhetett az elmúlt hetekben.

Bánkuti Zsolt szabadfogású szövetségi kapitány szerint a válogatott tagjai másképp élik meg a hazai környezetben való birkózást: van akinek óriási motivációt jelent, de van, akinek még le kell győznie a lámpalázat.

Fehérorosz, orosz és ukrán kötöttfogású birkózók sem lesznek ott az idei Eb-n. Módos Péter, a kötöttfogásúak szövetségi kapitánya ezzel kapcsolatban elmondta, bár a birkózást tekintve igencsak erős nemzetekről van szó, a színvonal így is magas lesz – hozzátette, a magyar birkózás az elmúlt száz évben a legjobbak közé tartozott.

A Lévai testvéreknek sokat jelent, hogy ez lesz az első világverseny, amelyen mind a ketten a felnőttek között indulnak. Lévai Zoltán a tavaly májusban fellépő szívizomgyulladásából már teljesen felépült, s reméli „nem lesz kínos birkóznia a címeres mezben”.

Mindkettejüknek az aranyérem a cél, Lévai Tamás kifejezetten csalódott lenne, ha nem szerezne érmet az Európa-bajnokságon. A testvérek a Lőrincz fivérekkel való összehasonlításról is beszéltek – Tamás viccesen megjegyezte: reméli, egyszer túlszárnyalják a klasszis testvérpárt.