Jéglabda: pozitív drogteszt miatt kizárták a magyar csapatot az ifi-vb-ről

Vágólapra másolva!
2023.01.21. 10:54
Kizárták a Svédországban zajló U19-es jéglabda-világbajnokságról a meghívottként szereplő magyar U21-es válogatottat. A göteborgi tornán az egyik magyar játékos megbukott a drogteszten.


A magyar csapat nem folytathatja az ifjúsági vb-t (Fotó: Facebook/MagyarBandySzövetség)
A magyar csapat nem folytathatja az ifjúsági vb-t (Fotó: Facebook/MagyarBandySzövetség)

A magyar U21-es válogatottnak történelmi lehetőség lett volna a Svédországban rendezett U19-es jéglabda-világbajnokságon való meghívásos részvétel. Magyar csapat most először vehetett volna részt ennek a sportágnak az utánpótlás-világbajnokságán. Ám a válogatott egyik játékosa megbukott a drogteszten, így azonnali hatállyal kizárták a versenyből a csapatot. A döntést a torna versenyzsűrije a magyar szövetségi kapitányokkal egyeztetve hozta meg – írja az Origo Sport.

A mieink a házigazda svédekkel, a norvégokkal és a finnekkel szerepeltek volna egy csoportban. A magyar csapatot a finnek elleni mérkőzés után zárták ki a vb-ről.

„A sportolóhoz méltatlan viselkedést a Magyar Bandy Szövetség elítéli, a zsűri döntését elfogadja és a zéró tolerancia szellemében támogatja” – kommentálta a történteket a Magyar Bandy Szövetség a Facebook oldalán.

„Az esetet jelentették a rendőrségnek, és a magyar csapat hazaküldéséről szóló döntés teljesen helyes" – mondta Pär Gustafsson, az ifjúsági vb versenymenedzsere és a Svéd Bandy Szövetség főtitkára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik