Le Mans: indulhat idén az F1-be visszatérő Alonso? A főnöke válaszolt

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.03.07. 13:22
null
Fernando Alonsónak és Esteban Oconnak idén egyértelműen a Formula–1-re kell koncentrálnia (Fotó: Twitter)
Bár a visszatérése előtti utolsó Formula–1-es idényében Fernando Alonso a királykategória mellett más sorozatban is indulhatott, 2021-ben erre nagy valószínűséggel nem lesz lehetősége. A kétszeres világbajnoknak és alpine-es csapattársának, Esteban Oconnak ugyanis jelenleg nem megengedett ez a fajta szórakozás.

 

Kétszeres Le Mans-i 24 órás győztesnek mondhatja magát Fernando Alonso, ám nagyon úgy tűnik, hogy egy ideig nem lesz lehetősége egy esetleges újabb diadalra. Laurent Rossi, az Alpine vezérigazgatója ugyanis kijelentette: Alonsónak idén a Formula–1-re kell koncentrálnia, s ez a csapattársára, Esteban Oconra is érvényes.

„Jelenleg csakis a Formula–1-re kell fókuszálniuk – szögezte le a szakember. – Ez önmagában sok munkát jelent. Nem zárjuk ki annak a lehetőségét, hogy valaki számára bizonyos körülmények között lesz átjárás, de jelenleg nem szeretnénk vegyíteni a két sorozatot. Nem engedhetjük meg, hogy ilyen szórakozási lehetőséget teremtsünk a versenyzőink számára. Ha egy nap kiderül, hogy megvalósítható a dolog, akkor fontolóra vesszük, mostanság viszont egyáltalán nincs tervben.”

Alonso két idény után tér vissza a Formula–1-be a Renault-ból Alpine-ná alakult francia istállóhoz, amely idén a hosszútávú sportautó-világbajnokság (WEC) hiperautós kategóriájában is megméretheti magát a Toyota és a Glickenhaus ellen. Hozzájuk 2022-től a Peugeot is csatlakozik,2023-ban pedig a Ferrari is visszatér a Le Mans-i 24 órás verseny mezőnyébe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik