Tizenkét olimpikon pályázik a MOB sportolói bizottságába

K. B./MTIK. B./MTI
Vágólapra másolva!
2024.10.01. 15:43
A világbajnok vívó, Szatmári András is jelentkezett a MOB sportolói bizottságában (Fotó: Árvai Károly)
Tizenkét sportoló adta be jelentkezését a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) sportolói bizottságába. Az öt szabad helyről a szombati sportolói fórumon szavaznak a párizsi olimpikonok.

A MOB keddi beszámolója szerint az idei nyári játékokat követően a nyári sportágak képviselői leköszönnek, helyükre az elmúlt három olimpia valamelyikén résztvevő sportolók jelentkezhettek.

A megüresedő öt helyre Csernoviczki Éva és Karakas Hedvig cselgáncsozó, Csonka Zsófia sportlövő, Gazsó Alida Dóra kajakozó, Kerekes Gréta atléta, Koch Máté és Szatmári András vívó, Ligeti Dániel birkózó, Manhercz Krisztián vízilabdázó, Márton Richárd úszó, Pétervári-Molnár Bendegúz evezős, valamint Pigniczki Fanni ritmikus gimnasztikázó adta be jelentkezését.

Szombaton öt tagot a párizsi olimpikonok szavaznak meg, további három tagot a MOB elnöksége delegálhat. Ha a testület összeáll, az alakuló ülésen a sportolók által választott öt tag közül maguk választhatják meg az elnököt.

A sportolói bizottság jelenlegi összetétele: Baji Balázs (atléta) elnök, Csonka Zsófia (sportlövő) és Csernoviczki Éva (cselgáncsozó) alelnök, Keszthelyi-Nagy Rita (vízilabdázó), Lőrincz Tamás (birkózó), Szilágyi Áron (vívó), Berki Krisztián (tornász), Knoch Viktor (rövid pályás gyorskorcsolyázó), Kékesi Márton (alpesi síző) és Harsányi Gergely (kézilabdázó).

A téli sportágak képviselői – Kékesi Márton és Knoch Viktor – mandátuma a milanó-cortinai téli ötkarikás játékok után jár le.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik