Sznúker: Révész Bulcsú a főtáblára jutott az English Openen!

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.09.16. 15:31
Révész Bulcsú (Fotó: Getty Images)
Révész Bulcsú pályafutása legnagyobb győzelmét aratta, 4–2-re legyőzte a világranglista 36. helyezett Jüan Szijunt az English Open selejtezőjének 2. fordulójában. A magyar sznúkeres ezzel biztosította a helyét a brentwoodi torna főtábláján.

A magyar versenyzőre a selejtező 2. fordulójában még egy utolsó kör várt azt követően, hogy az 1. fordulóból könnyed 4–0-s győzelemmel lépett tovább. Ám ez a feladat ígérkezett a legnehezebbnek, hiszen a kínai Jüan Szijun a sznúker világranglista 36. helyezettje és korábban elődöntős is volt már pontszerző tornán. Révész ennek ellenére remekül kezdte a találkozót, 2–2-ig fej fej mellett haladt neves ellenfelével, s felváltva nyerték a frame-eket.

Révész aztán egy 57-es brékkel meglépett 3–2-re, majd némi szerencsével ugyan, de le tudta zárni a meccset, s 4–2-es győzelemmel továbbjutott. Ez volt Révész pályafutásának a legnagyobb győzelme, hiszen most először fordult elő, hogy legyőzött egy top 40-es játékost.

Győzelmének köszönhetően pedig biztossá vált, hogy lesz magyar játékos az English Open főtábláján. A tornán Révész majd kedden délután mutatkozik be, első ellenfele a korábbi UK-győztes Stephen Maguire lesz.

SZNÚKER
ENGLISH OPEN, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ
Révész Bulcsú (magyar)–Jüan Szijun (kínai) 4–2
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik