Cselgáncs World Tour: három ötödik hely Zágrábban

Vágólapra másolva!
2024.09.13. 19:04
Kőszegi Rebeka (Fotó: utanpotlassport.hu)
A 48 kilós Kőszegi Rebeka, az 52 kilós Gyertyás Róza, valamint a 66 kilós Gombás Bálint egyaránt az ötödik helyen végzett a cselgáncs World Tour-sorozat Zágrábban zajló Grand Prix-versenyén.

A nemzetközi szövetség eredményközlője szerint a 21 éves Kőszegi spanyol, majd német ellenfeleket felülmúlva jutott súlycsoportja elődöntőjébe, ahol kazah riválissal csapott össze, ám kikapott és a vigaszágra került, ott pedig a holland Amber Gersjes bizonyult jobbnak nála.

Egy súlycsoporttal feljebb Gyertyás Róza brazil, majd azeri cselgáncsozót verve szintén elődöntőbe jutott, a fináléért pedig egy japán riválissal küzdhetett, végül Omori Kiszumi jutott tovább. Gyertyásra a francia Leonie Gonzalez várt a vigaszágon, és tőle is kikapott.

A férfiaknál Gombás Bálint francia és kanadai riválist legyőzve jutott a negyeddöntőbe, ott azonban vereséget szenvedett egy grúztól, így a vigaszágon folytathatta a versenyt. Negyedik meccsén vazaarival nyert a salvadori ellenfelével szemben, majd a bronzmérkőzésen kikapott az azeri Ruszlan Pasajovtól.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik