Aranyérmes a magyar aerodance-csapat az aerobik-vb-n

Vágólapra másolva!
2024.09.29. 20:07
Fotó: Facebook/Magyar Torna Szövetség - Hungarian Gymnastics Federation
Aranyérmet nyert a magyar aerodance-csapat a pesarói aerobik-világbajnokságon.

 

A magyar szövetség vasárnapi tájékoztatása szerint a Fejér Fruzsina, Himmel Tünde, Kőnig Antónia, Goda Kamilla, Lőcsei Zoltán, Makranszki Anna, Mikulecz András, Ruzicska Vanessza összeállítású együttes a pénteki selejtezőből is az első helyen jutott tovább, és ezzel kivívta indulási jogát a jövő évi csengtui világjátékokra.

A Béres Boglárka, Dévényi Anna, Kajtor Enikő, Solti Réka, Lukács Annamária, Kövesdi Méda, Hernádvölgyi Dalma és Bencze Eszter alkotta stepaerobik-csapat negyedikként, a Fejér Fruzsina, Himmel Tünde, Kőnig Antónia, Lőcsei Zoltán, Mikulecz András sportaerobik-csoport pedig ötödikként zárt.

„Harminchét ország több mint 500 versenyzője indult. Őszintén, nem emlékszem, hogy valaha lett volna ennél komolyabb világbajnokság, amelyen részt vettünk. Az egész vb utolsó gyakorlata volt a miénk. Fantasztikus teljesítményt nyújtottak a versenyzőink, életük legjobb formáját, gyakorlatát, mindenét hozták. Azt mindenképpen szeretném kiemelni, hogy nem nyertünk még ilyen kategóriában vb-címet. Ilyenformán ez mindenképpen sporttörténelmi siker” – fogalmazott Sinkó Andrea felkészítő edző, versenybíró. Hozzátette: érdekesség, hogy csak férfi egyéni és aerodance kategóriában született európai érem, nagy volt az ázsiai dominancia.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik