Örökre eltiltották és megfosztották címeitől a gyereket bántalmazó karateedzőt

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2024.07.20. 12:34
null
A Magyar Karate Szakszövetség kizárta tagjai sorából, megfosztotta fokozataitól és mesteri címétől, valamint mindennemű karateoktatási tevékenységrtől eltiltotta Agócs Tibort, aki egy szolnoki kalandparkban bántalmazott egy kisgyereket, és az esetet térfigyelő kamera is rögzítette.

A Magyar Karate Szakszövetség a héten jelezte, hogy eljárást indít a karateedző ellen, és gyorsan meg is hozta az ítéleteket, amelyeket öt pontban sorolt fel: 

• A Magyar Karate Szakszövetség – mint szakági sportszövetség – a 2004-évi I. a Sportról szóló törvény felhatalmazása alapján Agócs Tibor 3. danos karate mestert mindennemű karateoktatási tevékenységtől véglegesen eltiltja.

• Megfosztja a Magyarországon hatályos dan fokozataitól, és véglegesen eltiltja a karate mester cím használatától.

• A szövetség elnöksége az Alapszabály 8. c) pontjában kapott felhatalmazás alapján Agócs Tibort kizárja az edzői engedéllyel rendelkező edzők tagjainak sorából.

• A Yakuzák Sportegyesületet (5100. Jászberény, Korcsolya utca 5.) a karatetábor szervezési tevékenységtől véglegesen eltiltja.

• A Yakuzák Sportegyesületet kizárja tagjai sorából.

Mint arról beszámoltunk, a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. kedden posztolt a Facebookon egy videót, amelyen látható, hogy a férfi belerúg a kisgyerekbe, aki ettől a fejére esik, és a videó végéig a földön fekve sír. Az elkövető Agócs Tibor, a jászberényi Yakuzák SE elnöke, aki a klub honlapján és Facebook-oldalán bocsánatot is kért, de előbbiről törölték a posztot, a Facebook-profil pedig meg is szűnt.

A rendőrség is nyomozást indított az ügyben, a Magyar Karate Szakszövetség újabb közleményében is hangsúlyozta, hogy „elhatárolódik a vállalhatatlan, a karate szellemiségéhez, tanításához, erkölcsi mércéjéhez méltatlan gyermekbántalmazási esettől, és minden hasonló esetben, a rendelkezésre álló eszközök teljes szigorával fellép az ilyen, és ehhez hasonló esetek teljes visszaszorításáért”.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik