Díjugrató-vk: magyar diadal Jármy Vince révén

Vágólapra másolva!
2024.07.14. 19:30
Fotó: Hajdu Krisztina/CSIO Budapest
Jármy Vince révén magyar diadallal zárult a Nemzeti Lovardában rendezett díjugrató-világkupa legrangosabb egyéni versenye, a vasárnapi Grand Prix.

 

A Szerencsejáték Zrt. díjáért kiírt, 60 150 euró összdíjazású számban 55 lovas indult, köztük tíz hazai versenyző. A 13 akadályból – a kettes és a hármas kombinációval 16 erőkifejtésből – álló pályán 76 másodperc volt a szintidő, azon túl másodpercenként egy hibapont járt, míg az akadályveréseket négy hibaponttal büntették. Tizenkét lovasnak – köztük két hazainak – sikerült hibátlanul, szintidőn belül végigmennie a pályán, így ők kerültek az összevetésbe, melyben már csak hét akadályt, benne egy összetettet kellett megugrani, és itt már a gyorsaság is számított.

A legjobban JB Koronaőr nyergében Jármy lovagolt, hiba nélkül 39.04 másodperc alatt ment végig a pályán. Ugyancsak rontás nélkül zárt ifj. Szabó Gábor és Mezőhegyes Chabala párosa, azonban 40.50 másodperces ideje már csak a harmadik helyre volt elég, ugyanis a két magyar versenyző közé beékelődött az olasz Bruno Chimirri, aki mindössze 12 századdal lovagolt lassabban, mint Jármy. Az összevetésben rajtuk kívül nem volt több hibátlan teljesítmény.

A hazaiak közül a vasárnapi fő számban az első pályán némi időtúllépése miatt két hibaponttal zárt Szuhai Péter. Egy verőhibával fejezte be a versenyt Mráz Tamás és Dömse Tamás, kettővel Simicska Anna, Krucsó Szabolcs és ifj. Lázár Zoltán – utóbbinak időtúllépése is volt –, hárommal pedig Szentirmai Ferenc, míg Máté István nem tudta befejezni a versenyt.

A négynapos budapesti esemény pénteki csapatversenyében, a Nemzetek Díja elődöntőjében harmadik lett a magyar négyes, de mivel nem volt meg a minősülése a varsói fináléhoz, így hiába végzett a legjobb öt között, nem versenyezhet majd a lengyel fővárosban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik