Vitorlázás: rekordrészvétel várható a hétvégi balatonföldvári Mihálkovics Kupán

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.06.04. 13:21
null
Fotó: Mihálkovics Kupa/Facebook
A hazai vitorlázás krémje, rekordnak számító 170 hajó áll rajthoz hétvégén a Balatonföldvárról rajtoló 56. Mihálkovics Kupa-Spirit Auto Nagydíjon, amelynek szervezői idén is kiemelt díjazással és szórakoztató programokkal várják a résztvevőket.


Horváth Péter, a szombati és vasárnapi futamból álló rendezvény főszervezője az MTI-nek elmondta: kiemelten fontosnak tartják, hogy olyan magas minőségű és fair versenyt tudjanak lebonyolítani, amely évről évre az egyik legszínvonalasabb a Balatonon és egyben fontos társasági eseménynek számít. Ennek érdekében nemcsak arra fordítanak gondot, hogy ápolják a Mihálkovics Kupa több mint félévszázados hagyományait, hanem igyekeznek haladni a korral. Ezért idén újra olyan exkluzív eseményt kívánnak rendezni, amelynek keretében a sportértékű vitorlázás mellett a parti kísérőprogramok is színvonalas és maradandó élményt nyújtanak az indulóknak.

A klasszikus egytestű hajók versenyének abszolút nyertese, valamint a további tizenegy ranglistaversenyes hajóosztályok győztesei egy-egy Seiko karórával térhetnek haza, de a kategóriák többi dobogósait is értékes nyereményekkel és egyedi érmekkel díjazzák. Ismét megrendezik a Mihálkovics Speed Race-et, amelyen a Balaton leggyorsabb kéttestű hajói mérhetik össze tudásukat a karbonból készült egyedi vándorkupáért, illetve a győztes hajó kormányosának járó értékes karóráért. Itt minden olyan katamarán rajthoz áll, amely esélyes a júliusi Kékszalag megnyerésére.

A verseny ideje alatt ismét vízparti programok, többek között szombaton zenés est és vacsora, italkóstoló, kocsmakvíz és tombola várja a résztvevőket és családtagjaikat, a sorsoláson az egyik fődíj egy tengeri vitorlásvizsga lesz.

A rajt szombaton 10 órakor, vasárnap a tervezettnél korábban, 9 órakor lesz a balatonföldvári kikötőben, sőt, a szélviszonyok függvényében szükség esetén le is rövidítik a pályát annak érdekében, hogy a díjkiosztót követően még mindenki részt tudjon venni az önkormányzati- és európai parlamenti választásokon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik