Öttusa-vb: a mezőny végén van a magyar férfiváltó a vívás után

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.06.09. 16:06
Koleszár Mihály (Fotó: Török Attila, archív)
A Koleszár Mihály, Tamás József páros a tizedik helyen áll a vasárnapi körvívást követően a kínai olimpiai kvalifikációs öttusa-világbajnokságon, Csengcsouban.

 

A nemzetközi szövetség UIPM) eredményközlője szerint a magyarok 12 győzelmet arattak és 24 vereséget szenvedtek, ezzel az utolsó pozícióból várják a hétfői folytatást. Az éllovas dél-koreaiak 25 sikeres asszóval fejezték be az első számot, a franciák és az egyiptomiak pedig egyformán 24-gyel. A magyar kettős hátránya utóbbiakkal szemben hatvan pont.

Női váltóban, melyben hét duó indult, nincs magyar résztvevő.

A két váltó mezőnye hétfőn küzd majd az érmekért. Kedden kezdődnek az egyéni versenyek, melyekben jövő szombaton rendezik a döntőket és az eredmények alapján akkor hirdetnek eredményt csapatban is. Az egyéni dobogósok olimpiai kvótát szerezhetnek. Ha azonban olyan öttusázó végez érmes pozícióban, aki már korábban kiharcolta az ötkarikás részvétel lehetőségét, a kvóta nem tolódik lejjebb, a ki nem osztható helyeket a közvetlenül a világbajnokság utáni, június 17-i olimpiai kvalifikációs ranglistáról töltik majd fel.

A magyarok közül jelenleg Gulyás Michelle-nek és Bőhm Csabának van párizsi kvótája.

A vb jövő vasárnap a vegyes váltóval zárul.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik