Nyolcadik lett a magyar férfi váltó az öttusa-világbajnokságon

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.06.10. 12:28
Koleszár Mihály (Fotó: Török Attila, archív)
A nyolcadik helyen végzett a Koleszár Mihály, Tamás József páros a férfiak váltóversenyében a kínai olimpiai kvalifikációs öttusa-világbajnokságon, Csengcsouban.

A magyarok (Koleszár Mihály és Tamás József) a vasárnapi körvívásban 12 győzelmet arattak és 24 vereséget szenvedtek, ezzel az utolsó pozícióból várták a hétfői folytatást a tíz párost felvonultató mezőnyben. Lovaglásban sem szerepeltek jól, akadályverésekért 42, időtúllépésért 10 pontot vontak le tőlük, de mivel két duó pont nélkül zárt a lovaspályán, így is két pozíciót előreléptek. Bónuszvívásban négy pluszpontot szereztek, majd a 2x100 méteres úszást 1:48.21 perces eredménnyel megnyerték.

A kombinált számot – melyben mindkét váltótagnak 3x600 métert kellett futnia két lövészettel megszakítva – a hetedik helyről kezdték, végül egy pozíciót visszacsúsztak. Az összetett számban 12:15.55 perccel a nyolcadik időt érték el.

„Alapvetően mindketten sokkal jobban vívnak, szerintem kicsit nem bírták el fejben a tétet, a lehetőséget, és a vasárnapi körvívásnál alulmúlták magukat, mellyel összességében megpecsételődött a sorsuk. Később előrébb jöttek, Koleszár Misi egyet, Tamás Joci ötöt vert a lovaglásnál, bár utóbbinak nehéz volt a sorsolása, az ő lovával a lovas is többet vert a bemutatón, elfáradt akkor is a kör végére. Az úszást megnyerték, laser runban hozták erős formájukat, de jobb vívással előrébb is végezhettek volna” – mondta lapunknak Martinek János szövetségi kapitány.

A nők hét párost felvonultató mezőnyében nem volt magyar induló.

Eredmények
Férfi váltó
1. Dél-Korea (Dzsun Vungte, Szeo Csangvan) 1466 pont
2. Ukrajna (Makszim Aharusev, Olekszandr Tovkai 1442 pont
3. Franciaország (Leo Bories, Ugo Fleurot) 1427 pont
...
8. Magyarország (Koleszár Mihály, Tamás József) 1336 pont

Női váltó
1. Dél-Korea (Kim Szunvu, Szong Szungmin) 1321 pont
2. Egyiptom (Hajdi Morszi, Amira Kandil) 1281 pont
3. Guatemala (Sophia Hernandez, Sofía Cabrera) 1271 pont

Kedden kezdődnek az egyéni versenyek, melyekben szombaton rendezik a döntőket és az eredmények alapján akkor hirdetnek eredményt csapatban is. Az egyéni dobogósok olimpiai kvótát szerezhetnek. Ha azonban olyan öttusázó végez érmes pozícióban, aki már korábban kiharcolta az ötkarikás részvétel lehetőségét, a kvóta nem tolódik lejjebb, a ki nem osztható helyeket a közvetlenül a világbajnokság utáni, jövő hétfői olimpiai kvalifikációs ranglistáról töltik majd fel.

A magyarok közül jelenleg Gulyás Michelle-nek és Bőhm Csabának van párizsi kvótája.

A vb vasárnap a vegyes váltóval zárul.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik