Asztalitenisz: Póta kiesett, de így sem lehet kérdés, kedden hivatalossá válik az olimpiai kvótája

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2024.06.14. 15:51
Póta Georgina megszorította, de legyőzni nem tudta esélyesebb francia ellenfelét (Fotó: WTT)
A ljubljanai WTT-versenyen a nyolcaddöntőbe jutásért asztalhoz álló Póta Georginát a francia Prithika Pavade 3:1-re legyőzte, ezzel a mieink számára véget ért a szlovéniai verseny.

A selejtezőből induló és a főtábla második köréig magabiztosan menetelő Póta Georgina (világranglista-83.) a péntek kora délutáni programban emberére akadt: a WTT-sorozat star contender besorolású tornáján a jóval előrébb jegyzett francia Prithika Pavade (28.) négy játszmában legyőzte. Az első két szett szélsőségesen alakult, a francia simán előnyhöz jutott, amit Póta hasonlóan könnyedén kiegyenlített. A folytatás sokkal kiegyenlítettebb csatát hozott, Pavade a harmadik etapban a negyedik szettlabdáját tudta értékesíteni, s a negyedikben is csak a második kísérletre tudta lezárni a párharcot.

Póta Georgina számára ezzel véget ért az olimpiai kvalifikációs időszak. Az eredmények alapján már most elkezdhet készülni pályafutása ötödik olimpiájára, ám ezt hivatalosan csak a június 18-án, kedden megjelenő világranglista alapján lehet majd kijelenteni.

WTT-SOROZAT, STAR CONTENDER, LJUBLJANA
Nők. Egyes. 16 közé jutásért:
Pavade (francia)–Póta Georgina 3:1 (6, –3, 12, 10)
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik