Több mint 2000 tulajdonos és 88 éves idomár – rendkívüli ló nyerte meg a legutóbbi Preakness Stakest

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2024.05.22. 19:44
Seize the Grey verseny közeben (Fotó: Getty Images)
Nem mindennapi ló nyerte meg a lósport legutóbbi amerikai versenyét, a Preakness Stakest, amelyen telivér négylábúak vehetnek részt.

 

A hétvégén megrendezett hírneves eseményt minden előzetes találgatásra rácáfolva a Seize the Grey nevű ló nyerte meg, amelynek a nevéhez több meghökkentő tény fűződik – figyelt fel rá a sportal.hu. A lovat mindössze az ötödik helyre rangsorolták a nyolc induló között a fogadóirodák, de a különleges négylábú mégis behúzta a 149. viadalt.

A hozzá legközelebb álló személy, azaz a ló idomárja D. Wayne Lukas, aki 88 évesen vállal szerepet aktívan a versenyeztetésében. A sportág történetében szinte páratlan, hogy az egyik állatnak ilyen idős idomárja legyen.

A legmeglepőbb adat azonban csak most jön, ugyanis Seize the Greynek összesen 2570 tulajdonosa van. Ugyan arra több példát is láthatunk – végképp külföldön –, hogy egy lónak több tulajdonosa is van, de ez a szám mindenképpen elképesztő.

A tulajdonosok valószínűleg a tulajdoni arányokat figyelembe véve oszthatják el egymás között az 1.2 millió dolláros (nagyjából 425 millió forintnyi) fődíjat a Preakness Stakes megnyerésével.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik