Sportlövő Eb: újabb érmet szereztek női pisztolyosaink

Patai Gergely (Eszék)Patai Gergely (Eszék)
Vágólapra másolva!
2024.05.30. 14:04
A második helyen zártak Jákó Miriamék (Fotó: Nagy Gábor)
A hagyományos csapatversenyben szerzett bronzérem után a Jákó Miriam, Major Veronika, Sike Renáta trió egy ezüstöt is begyűjtött a sportlövők eszéki Európa-bajnokságán.

Az olimpiai kvalifikációs számok után sem állt meg az élet a sportlövők Európa-bajnokságán – sőt, csütörtökön volt a legnagyobb a nyüzsgés az eszéki Pampas lőtéren és környékén. A közeli lakóövezetből néhány kissrác már kora reggel átsétált a focipályára, s bár a látottak alapján nem belőlük lesz az új Davor Suker vagy Luka Modric, mégiscsak az a legfontosabb, hogy vidáman rúgták a bőrt, miközben szüleik a kondiparkban mozogtak.

A hangulatra éppenséggel a szomszédban sem lehetett panasz, ugyanis a puskásoknál és a pisztolyosoknál egyaránt csapatversenyt rendeztek, aminek az egyéni sportágakban mindig különleges varázsa van. A női 25 méter pisztoly selejtezőjének első köre csak bemelegítésnek volt jó, ugyanis mindegyik csapat továbblépett, az eredményeiket viszont nem vitték magukkal. A második fordulóban viszont tíz perc alatt eldőltek a lényegi kérdések, mert már csak a gyors szakaszt lőtték a triók, ebben pedig hagyományosan erősek a mieink. Major mellett Jákó Miriam és Sike Renáta is hibátlan sorozattal kezdett, és a folytatásban sem adták sokkal alább, így bejutottak a döntőbe, a németekkel csatázhattak az Európa-bajnoki címért.

A finálé helyszínéül szolgáló sátorban finoman szólva sem méretezték túl a lelátót, de az egyelőre csak szurkoló, péntektől már versenyző junioroknak azért szorított helyet a magyar küldöttség – sok jó ember kis helyen, ugyebár. Időközben a kabalanyest is betévedt, éppen a legjobbkor érkezett, mert a végletekig kiélezett aranymeccs felénél többször is lépéselőnybe kerültek a mieink, ám a németek mindannyiszor egyenlítettek.

Nem lehetett volna izgalmasabb az egyik fél 16. pontjáig tartó párharc, Győrik Csaba 12:12-nél időt kért, a végét viszont a német hármas bírta jobban idegekkel. A Major, Jákó, Sike összetételű magyar együttesnek a hagyományos csapatversenyben szerzett bronzérem után ezúttal ezüst jutott – no meg vastaps a nézőtérről.

Úgy ért véget a csütörtök délelőtti program, ahogy elkezdődött: kitűnő hangulatban, elvégre ezúttal is volt minek örülnünk Eszéken. Noha újabb kvótát nem szereztünk a kontinensviadalon, négy sportlövőnk már biztosan ott lesz az olimpián – ők azért dolgoznak, hogy Párizsban is legyen okunk az örömre.

EURÓPA-BAJNOKSÁG, ESZÉK
NŐK
25 MÉTER, PISZTOLY
CSAPAT
Európa-bajnok: Németország (Monika Karsch, Josefin Eder, Doreen Vennekamp) 444 kör (az aranymérkőzésen: 16:12)
2. Magyarország (Jákó Miriam, Major Veronika, Sike Renáta) 443 kör
3. Bulgária (Konsztadinova, Mincseva, Nencseva) 438 kör

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik